PEFC-ryhmäsertifikaattien aluejako uusiksi

Nykyiset sertifikaatit ovat voimassa, kunnes uudet sertifikaatit myönnetään.

PEFC-ryhmäsertifikaatteja hallinnoiva Kestävän metsätalouden yhdistys muuttaa aluejakoaan. Jatkossa sertifikaatteja haetaan kolmelle alueelle. Nykyiset sertifikaatit ovat voimassa viidellä alueella siihen asti, kunnes uudet sertifikaatit myönnetään.

Läntiseen alueeseen kuuluvat Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Ahvenanmaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Keski-Suomi. Itäiseen alueeseen kuuluvat Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Pohjoiseen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi.

Kestävien hakkuumäärien tarkastelu yhdistyksen mukaan on tarkoituksenmukaista suurilla alueilla, koska puuta kuljetetaan yli maakunta- ja aluerajojen. Yhdistyksen toiminnan kannalta suurempien alueiden hallinta on tehokkaampaa ja myös alueellisten sertifiointitoimikuntien toiminta yhtenäistyy.

Auditointeja tekevät sertifiointiyritykset kilpailutetaan alkuvuodesta, joten tarjoukset saadaan suoraan uusille alueille.

Suomen metsätalouskäytössä olevasta metsä- ja kitumaan alasta PEFC-sertifioitujen metsien osuus on yli 90 prosenttia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat