Kallistuvat komponentit kaatoivat pieniä metsäkoneita valmistaneen Finnbullin

Finnbull-metsäkoneita valmistaneen Marco Krogars Oy:n tarina päättyi konkurssiin.

Finnbull-metsäkoneita ehdittiin valmistamaan kahdeksan kappaletta.

Vuodesta 2015 alkaen pieniä metsäkoneita Loviisassa kehittänyt ja valmistanut Finnbull haettiin konkurssiin lokakuussa. Konkurssihakemuksen teki koneita valmistanut yrittäjä Marco Krogars.

Krogarsin mukaan yrityksen varat loppuivat, koska pienten koneiden kysyntä on Suomessa vähäistä ja sen myötä niiden hinta on jäänyt niin alas, ettei konekaupoista jäänyt valmistajalle riittävää katetta.

Viimeinen niitti pienelle pieniä metsäkoneita valmistaneelle yritykselle oli korona-aikana alkanut valmistuskomponenttien kallistuminen jopa yli 50 prosentilla. Tuotantokustannusten nousua ei pystynyt lisäämään jo sovittujen konekauppojen hintoihin.

Valtaosa konkurssiin haetun Finnbullin veloista on yrittäjä Krogarsin nimissä, joten ulkopuolisten menetykset ovat jäämässä vähäisiksi.

Kaikkiaan Finnbullin koneita valmistettiin kahdeksan. Yhtiön lippulaiva oli vuonna 2018 esitelty yhdistelmäkone Finnbull Combi, joka kymmenen tonnin painoisena ja kahden ja puolen metrin levyisenä sopi erinomaisesti harvennuksille.

Marco Krogars Oy:n konkurssipesän pesänhoitaja asianajaja Pekka Keloneva Asianajotoimisto Magnusson Oy:stä kertoo, että konkurssipesä etsii jatkajaa Finnbull-metsäkoneiden valmistukseen.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit