Savonlinnaan kaavaillaan puurakentamisen laboratoriota

Tarkoitus on keskittyä suuren mittakaavan puuelementtitestaukseen ja tuotekehitykseen.

Savonlinnan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) suunnittelevat teollisen puurakentamisen ja teknisen testauksen laboratoriota Savonlinnan teknologiapuisto Nohevaan. Asiasta on tehty aiesopimus.

Tarkoitus on, että laboratorio erikoistuisi suuren mittakaavan puuelementtitestaukseen ja tuotekehitykseen. Sinne on tulossa muun muassa täyden mittakaavan säätestauslaitteista, laboratorion suunnittelussa otetaan myös huomioon mahdollisuus maanjäristystestauslaitteiston rakentamiseen.

”Hanke vahvistaa Savonlinnan teknologiapuistoa yhteistyössä Xamkin ja maakuntaliiton sekä puurakentamisen alan yritysten kanssa. Näin Xamkiin ja teknologiapuistoon tulee puurakentamisen tutkimus- ja kehitysympäristö, joka Suomesta vielä puuttuu”, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Hanke tukisi myös puurakentamisen insinöörikoulutusta Savonlinnassa. Uusia työpaikkoja syntyisi välittömästi 25-30 kappaletta ja välillisesti kymmeniä lisää alan teollisuuteen.

Hankkeen hinta on noin 16 miljoonaa euroa. Toteutuminen edellyttää maakunnan ja valtion tukea. Savonlinna ja Xamk aikovat jatkaa välittömästi valmisteluita, joilla mahdollistetaan hankekokonaisuuden toteutuminen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat