Stihliltä uusi järeä raivaussaha ammattilaisille

Valmistaja lupaa sahan sopivan erityisesti harvennuksille ja raivauksiin.

Stihl FS 561 on moottorin sylinteritilavuudeltaan suurin myynnissä olevista raivaussahoista.  (Kuvaaja: STUDIO THOMAS KETTNER)
Stihl FS 561 on moottorin sylinteritilavuudeltaan suurin myynnissä olevista raivaussahoista. (Kuvaaja: STUDIO THOMAS KETTNER)

Stihl esittelee uuden tehokkaan FS 561raivaussahan. Uutta on muun muassa läpimitaltaan entistä suurempi Woodcut 250-26 -terä.

Tehokkaan moottorin ja entistä laveammalta leikkaavan terän ansiosta valmistaja lupaa sahan sopivan erityisesti harvennuksille ja raivauksiin.

Lisäksi FS 561 -mallissa on entistä tehokkaampi tärinänvaimennusjärjestelmä.

”Uuden ja suuren raivausteränsä ansiosta STIHL FS 561 sopii erittäin hyvin ammattimaiseen metsänraivaukseen. Sen ominaisuudet tekevät käytöstä nopeampaa ja ergonomisempaa. Parannettu tärinänvaimennusjärjestelmä vähentää tärinää yli 30 prosenttia alhaisemmilla kierrosnopeuksilla”, sanoo pohjoismainen tuotepäällikkö Mats Gustafsson.

Malli on varustettu uudella kulmavaihteella sekä terän sektorisuojalla. Elektronisen moottorinohjausjärjestelmä M-tronicin uusin kolmosversio varmistaa optimaalisen suorituskyvyn.

Moottorin sylinteritilavuus on 57,1 kuutiosenttimetriä, ja se on suurin myynnissä olevista raivaussahoista. Myös Woodcut-terän läpimitta, 250 millimetriä, on suurempi kuin muissa markkinoilla olevissa raivaussahoissa.

Moottorin teho on 2,8 kilowattia ja paino ilman terälaitetta tankit tyhjinä 10,2 kiloa, tältäkin osin malli on markkinoiden järein.

Sahan verollinen suositushinta on 1338 euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat