Stihlin uusi akkusaha haastaa 50 kuution ammattisahat

Stihl MSA 300 C-O -akkumoottorisaha moottorin tehoa ei ole virallisesti kerrottu, mutta se lienee lähellä 50 kuutioisten bensasahojen kolmea kilowattia.

Stihl MSA 300 on tehokkaampi kuin markkinoilla tällä hetkellä olevat akkusahat. Saha tulee markkinoille ensi keväänä.
Stihl MSA 300 on tehokkaampi kuin markkinoilla tällä hetkellä olevat akkusahat. Saha tulee markkinoille ensi keväänä.

Stihlin uutuusmalli on tehty selvästi ammattilaisten tarpeisiin. Sahassa on eri käyttötarkoituksiin valittavia tehoalueita kolme. ”Pyyhkäisykarsintamoodilla” ketjunopeus kohoaa valmistajan mukaan 30 metriin sekunnissa, mikä vähintäänkin vastaa 50 kuutioisten ammattisahojen ketjunopeutta, mutta tällöin akku tyhjenee nopeimmin.

Sahan moottorin tehoa ei ole virallisesti kerrottu, mutta se lienee lähellä 50 kuutioisten bensasahojen kolmea kilowattia.

MSA 300 -sahaa varten on kehitetty entistä suurempi AP 500 -akku. Sen energiasisältö on 337 wattituntia.

Sahan paino ilman akkua ja terälaitetta on 4,5 kiloa. Työkunnossa saha painaa noin seitsemän kiloa, mikä sekin on samaa luokkaa kuin vastaavan tehoisilla ammattisahoilla.

Saha voidaan varustaa joko 14 tai 16 tuuman Stihl LIght 04 -laipalla (35-40 cm). Vakiovarusteena on Stihlin terävimmin pureva 0,325-jaollinen RS Pro -ketju.

Sahassa on muun muassa säädettävä öljynsyöttö. Lisäksi led-näyttö viestii öljyn vähenemisestä. MSA 300:ssa on ilmansuodatin, joka suojaa moottoria ja elektroniikkaa pölyltä.

Sahan takakahvan aktivointipainike ja kaasuliipaisin ovat helpommin käsiteltäviä kuin esimerkiksi Stihlin MSA 220 -akkusahassa.

Stihlin mukaan MSA 300 on tehokkaampi kuin tällä hetkellä markkinoilla olevat akkusahat. Tämä lienee totta.

Saha on tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuoden keväällä. Sen hintaa ei vielä ole vahvistettu.

Lisää aiheesta: Stihliltä uusi järeä raivaussaha ammattilaisille ja Stihl lansseeraa keväällä akkusahan puunhoidon ammattilaisille

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat