Stora Enson Lineo palkittiin

Lineolla voidaan korvata esimerkiksi vanerin, viilupuun ja eristeiden valmistuksessa käytettäviä öljypohjaisia fenoleita.

Stora Enson ligniinistä valmistama Lineo-raaka-aine on valittu vuoden parhaaksi tuoteinnovaatioksi ICIS Innovation Awards 2018 -tapahtumassa. ICIS on maailman suurin petrokemian markkinatietojen toimittaja.

Tuomaristo kiitteli etenkin uusiutuvan ja biopohjaisen Lineon erinomaisia mahdollisuuksia. Sillä voidaan korvata öljypohjaisia fenoleita, joita käytetään esimerkiksi vanerin ja viilupuun hartseissa, eristeiden valmistuksessa sekä paperin laminoinnissa. Tulevaisuudessa siitä voidaan myös esimerkiksi jalostaa hiilikuitua ja materiaalia energian varastointiin, Stora Ensosta kerrotaan.

”Lineo on yksi Stora Enson tärkeistä uusiutuvista ratkaisuista ja uskomme edelleen, että kaikki, mikä tänään valmistetaan fossiilisista raaka-aineista, voidaan huomenna valmistaa puusta”, yhtiön Biomaterials-divisioonan johtaja Markus Mannström toteaa.

Stora Enso toi Lineon markkinoille aiemmin tänä vuonna. Yhtiö on valmistanut ligniiniä teollisessa mittakaavassa Sunilan tehtaallaan vuodesta 2015. Ligniini on yksi puun ainesosa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut