Sukupolvenvaihdos kiinnostaa entistä enemmän

Metsänomistajat ovat alkaneet tiedostaa sen, että hyvin suunniteltu ja ajoissa tehty metsätilan omistajanvaihdos on usein paras ratkaisu, projektipäällikkö Minnamari Tuovinen kertoo.

Metsänomistajat ovat entistä kiinnostuneempia metsätilan omistajanvaihdosta omassa perhepiirissään, Suomen metsäkeskuksesta arvioidaan. Tämä on näkynyt muun muassa Metsäkeskuksen järjestämissä asiaa koskevissa tilaisuuksissa. Viime vuonna Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa järjestetyt tapahtumat vetivät yli 800 kävijää.

”Metsänomistajat ovat alkaneet tiedostaa sen, että hyvin suunniteltu ja riittävän ajoissa tehty metsätilan omistajanvaihdos on useimmiten jatkajalle ja luopujalle paras ratkaisu”, kertoo projektipäällikkö Minnamari Tuovinen.

Tuovinen vetää Metsäkeskuksen Metsien aktiivinen ja toimiva omistus -hanketta, jonka tavoitteena on vauhdittaa metsätilojen sukupolvenvaihdoksia ja muita omistusjärjestelyjä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Tällä tavoin metsien toivotaan siirtyvän nuoremmille sukupolville ja metsätaloutta aktiivisemmin harjoittaville omistajille.

”Järjestämme myös tämän vuoden aikana useita omistajanvaihdoksiin opastavia tilaisuuksia. Metsänomistajille on tarjolla myös henkilökohtaista neuvontaa metsätilan omistajanvaihdokseen”, Tuovinen kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut