Suomi.fi-palveluun siirtymisen pullonkaula poistui

Jatkossa siirtymiseen riittää, että kaikilla metsäyhtymän osakkailla on suomalainen henkilötunnus ja pankkitunnukset.

Digi- ja väestötietovirasto on sujuvoittanut verotusyhtymien, kuten metsäyhtymien, siirtymistä Katso-palvelusta Suomi.fi-palveluun. Jatkossa verotusyhtymien osakkaat voivat vahvistaa valtuutukset yhtymän puolesta itsepalveluna.

Edellytyksenä on, että verotusyhtymän kaikilla osakkailla on suomalainen henkilötunnus ja he käyttävät sähköisiä tunnistautumisvälineitä kuten verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

”Uuden ominaisuuden avulla verotusyhtymien Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotto nopeutuu ja helpottuu merkittävästi. Tämä on ollut yksi toivotuimmista ominaisuuksista”, kertoo palveluomistaja Mika King Digi- ja väestötietovirastosta.

Kingin mukaan uudistus sujuvoittaa verotusyhtymien siirtymistä Katsosta Suomi.fi-valtuuksiin. Verottaja on joutunut jo kolmesti antamaan Katso-palvelulle lisäaikaa Suomi.fi-palveluun siirtymiseen liittyvien hankaluuksien vuoksi.

Varsinkin valtuushakemuksen tekeminen on ollut kohtuuttoman vaikeaa, koska siihen on vaadittu kaikkien osakkaiden allekirjoitukset ja virallisten henkilötodistusten valokuvat.

Nyt valtuushakemusta tarvitsevat enää verotusyhtymät, joissa on osakkaina muita yhtymiä tai kuolinpesiä tai joissa joillain osakkailla ei ole käytössään sähköisiä tunnistautumisvälineitä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus