Suomi säästymässä pahimmalta myrskysäältä – metsää voi silti mennä nurin tuulenpuuskissa tiistaina

Suomeen ennustettu ukkosmyrskyrintama näyttää iskevän rajuimmin Norjaan, Ruotsiin ja Baltiaan. Tiistai voi kuitenkin tuoda tullessaan myrskyisää säätä etelästä pohjoiseen.

Alkuviikoksi Suomeen ennustettu rajuilma näyttää saapuvan Suomeen vasta tiistaina ja jäävän ennakoitua heikommaksi. Norjassa, Ruotsissa ja Baltiassa on jo sen sijaan raportoitu voimakkaista ukkossateista.

Vaikka Suomeen onkin päätymässä Pohjoismaiden ja Baltian yli pyyhkäisevästä myrskystä vain rippeet, puita kaatavat voimakkaat tuulenpuuskat ja syöksyvirtaukset ovat Ilmatieteen laitoksen ja Forecan mukaan yhä mahdollisia. Etelä-Suomeen ukkoset iskevät todennäköisesti varhain tiistaina. Ukkosalueen mentyä voimakas kaakkoistuuli voi aiheuttaa etelässä paikoin tuulivahinkoja, arvioi Ilmatieteen laitos.

Pohjoiseen liikkuva rajuilma voi tuottaa tiistaina edetessä vahinkoa maan keskiosissa. Tiistai-iltana voimakkaita ukkospuuskia voi esiintyä Kainuun ja Lapin alueilla.

Voimakkaissa ukkosrintamissa voi Ilmatieteen laitoksen mukaan esiintyä paikallisesti runsasta salamointia, suuria rakeita, tulvia sekä syöksyvirtauksia ja trombeja. Ukkospuuskissa tuuli voi yltää jopa 20 metriin sekunnissa. Viime aikojen runsaat sateet ovat lisäksi pehmittäneet maaperää niin, että puut kaatuvat helpommin kovalla tuulella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat