Tervetuloa metsääni – eurooppalaiset metsänomistajat kampanjoivat yhdessä

Tiedotuskampanja esittelee eurooppalaisia metsänomistajia ja heidän metsänhoitotapojaan.

Euroopan maanomistajajärjestöt – CEPF, Copa-Cogeca ja ELO – ovat käynnistäneet eurooppalaisia metsänomistajia ja metsänomistusta esittelevän Welcome to my forest -kampanjan. Tavoitteena on tuoda julkisen metsäkeskustelun rinnalla esiin sitä, miten metsänomistajat itse asiassa metsiään hoitavat.

Kampanja koostuu lyhyistä videoista, joissa metsänomistajat eri puolilta Eurooppaa vievät katsojat metsiinsä ja kertovat, millaista metsänomistaminen on, minkälaisia haasteita on ja millaisia metsänhoidollisia tavoitteita heillä on. Asiaa lähestytään ruohonjuuritasolla, jolloin päästään eroon julkisen metsäkeskustelun kärjistyksistä ja yleistyksistä.

Videoilla nähtävät metsänomistajat ovat luonnollisesti erilaisia: Järjestöt kuitenkin korostavat, että kaikille metsänomistajille yhteistä on se, että he haluavat hoitaa metsiään mahdollisimman hyvin, jotta niistä on iloa myös tuleville polville.

Videoita on nyt julkaistu kaksi: niissä tapaamme espanjalaisen korkkipuumetsiään hoitavan Clara Castellon ja virolaisen Määrt Linnamägin. Videoilla on englanninkielinen tekstitys. Lisää tulee viikoittain.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #WelcomeToMyForest-tunnuksella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat