Tusina yhdistystä valitsee valtuuston sopuvaaleilla

Ehdokkaiden saaminen metsänhoitoyhdistysten valtuustovaaleihin on osoittautunut odotettua vaikeammaksi. Varsinkin kaupunkilaismetsänomistajien houkuttele ehdolle on ollut hankalaa.

Metsänhoitoyhdistysten jäsenet pääsevät valitsemaan uudet päättäjät valtuustovaaleissa, jotka pidetään 4.-25. marraskuuta. Tosin 12 yhdistyksessä on päädytty sopuvaaliin, koska ehdokkaita on ollut yhtä paljon kuin täytettäviä paikkoja.

Asia nousi esille tänään MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa. Bo Storsjö Kristiinankaupungista kertoi, että varsinkin naisia oli vaikea saada innostumaan ehdokkuudesta.

”Onko meillä yhteys kenttään kunnossa”, kysyi Juhani Kumpula Nivalasta. Hänen edustamassaan metsänhoitoyhdistyksessä ehdokasasettelu onnistui hyvin: ehdokkaita on valittavana 67 ja paikkoja valtuustossa 32. Myös Kumpula on huomannut, että varsinkin kaupunkilaismetsänomistajia on vaikea saada ehdolle ja vaaleissa läpi.

Koko maassa metsänhoitoyhdistyksen jäsenet pääsevät valitsemaan postivaalissa noin 2 200 ehdokkaasta 1 450 valtuutettua.

METSÄLEHTI

Metsänomistus Metsänomistus