UPM:ltä hyvä alkuvuosi

Yhtiö on vedossa ja investoinnit etenevät, mutta pörssi odotti vieläkin enemmän.

UPM teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihtoa 2 512 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuodesta 30 miljoonaa euroa. Voitto ennen veroja nousi 72 miljoonalla eurolla 371 miljoonaan euroon.

Hyvän tuloksen takana oli, että myyntihintojen nousu kaikilla liiketoiminta-alueilla ylitti tuotantopanosten hinnannousun ja valuuttakurssien muutosten vaikutukset. Kyse on etenkin korkeista sellunhinnoista.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen saattoi iloita, että UPM:n tulos on kasvanut 20 vuosineljännestä peräkkäin, mutta vuosineljännes jätti silti parantamisen varaa.

”Haasteet puunkorjuussa ja toiminnan tehokkuudessa rajoittivat tuotantoa, minkä vuoksi emme päässeet täysin hyötymään vahvasta markkinakysynnästä.”

Kaiken kaikkiaan UPM on hyvässä vedossa ja investointihankkeet etenevät. Uruguayssa mahdollisen sellutehtaan toinen valmisteluvaihe edistyy. Tehtaan, rautatien ja sataman lupakäsittelyt sekä rautatien kilpailutus ovat käynnistyneet.

Teollisen mittakaavan biokemikaalitehtaan rakentaminen Saksaan on esisuunnitteluvaiheessa ja tuloksia odotetaan vuoden loppuun mennessä.

Hyvistä tulosnumeroista huolimatta pörssin reaktio tulosjulkistukseen oli vaisu, kurssi laski alkuvaiheessa nelisen prosenttia.

Puukauppa Puukauppa