UPM:n biojalostamo-hanke etenee

Kotkaan suunnitellun laitoksen ympäristövaikutukset on arvioitu.

UPM:n Kotkaan kaavaileman biojalostamon ympäristövaikutusten arviointi on tehty ja jätetty viranomaisille. Viranomaisten loppupäätelmää odotetaan ensi vuoden alussa.

Konsulttiyhtiö Pöyryn tekemän arvioinnin mukaan hanke on toteuttamiskelpoinen. Sillä olisi merkittäviä positiivisia vaikutuksia – muun muassa jätteiden ja tähteiden hyötykäyttö lisääntyisi ja kasvihuonekaasupäästöt vähenisivät. Vähenemä on suuruudeltaan jopa 16 prosenttia Suomen tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöistä. Hankkeella olisi myönteisiä vaikutuksia myös Kotkan alueen talouteen.

Suurimmat haittavaikutukset aiheutuisivat lisääntyvästä liikenteestä ja maisemamuutoksesta.

Ympäristövaikutusten arviointi on osa noin vuoden kestävää esisuunnitteluvaihetta, jossa selvitetään hankkeen toteuttamiskelpoisuutta. Hankkeen etenemiseen vaikuttavat myös kansalliset ja EU:n polttoainepäätökset, UPM:stä korostetaan.

Suunnitellussa biojalostamossa valmistettaisiin useista kestävistä raaka-aineista noin 500 000 tonnia kehittyneitä polttoaineita tie-, laiva- ja lentoliikenteen käyttöön. Jalostamo sijottuisi Mussaloon, Pohjolan Voiman käytöstä poistetun vomalaitoksen tilalle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa