MTK: Maaseudun ammattilaisista pulaa

Järjestön mukaan metsuripula on pahenemassa lähivuosina.

TE-toimistojen ammattibarometrin mukaan esimerkiksi metsureista on ylitarjontaa. MTK on eri mieltä, järjestön mukaan ammattitaitoisista metsureista on pula. Esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksistä on tällä hetkellä auki 40 metsurin paikkaa.

”Metsuripula on pahenemassa lähivuosina ja tilannetta parantaviin koulutuspoliittisiin ja työllistämistä helpottaviin toimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi”, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola vaatii.

Mäki-Hakolan mukaan maaseudun eri alojen ammattilaisista on suurta pulaa. Tarjolla olevat työllistämispalvelut eivät pysty ratkaisemaan työnantajien ongelmia, eikä ammattilaisia saada tarvetta vastaavaa määrä.

”Ammattitaitoisen työvoiman saatavuuteen tarvitaan uusia, helpompia ja nopeampia koulutuspolkuja sekä mahdollisuuksia työssäoppimiseen. Lisäksi ulkomaisen työvoiman saatavuutta on voitava helpottaa”, Mäki-Hakola toteaa.

Kommentit (1)

  1. TE-toimistojen ammattibarometri osoittaa ainakin metsäisten ammattien osalta ko. viraston täydellisen asiantuntemattomuuden: eivät kyllä tiedä metsäalan todellisuudesta mitään!

    Kyllä MTK ja Mäki-Hakola ovat täsmälleen oikeassa: oikeista ja ammattitaitoisista metsureista on todella pulaa! Sen näkee jo teiden varsilta; suomalaiset metsät ovat pahan kerran päässeet pusikoitumaan, kun tekijöitä ei enää ole. Ja kehitys jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Toki osasyy löytyy siitä, että etenkään raivaussahatöille ei tahdo löytyä maksajaa.

    Melkoinen paradoksi on sekin, että pikaista hoitoa kaipaavia nuoria metsiä on hirveät määrät ja samaan aikaan jo myönnettyjä Kemera-avustuksia ei pystytä käyttämään läheskään täysimääräisesti. Jokin tässä yhtälässä on siis pahan kerran pielessä!

Metsänomistus Metsänomistus