Hannun hintaseuranta: Etelä-Karjalassa kauppa on käynyt

Etelä-Karjalassa tilakauppojen määrä on ollut noususuunnassa, mutta tilat ovat olleet huomattavan vähäpuustoisia.

Etelä-Karjalan myyntikohteilla on verrattain paljon taimikoita. Kuva: Hannu Liljeroos
Etelä-Karjalan myyntikohteilla on verrattain paljon taimikoita. Kuva: Hannu Liljeroos
Ladataan...

Kommentit (2)

  1. Nuo tilojen lukumäärät eivät pidä paikkaansa. Mistäkö tiedän… No ne tietää ketkä tietää ja ne piirtää jolla on liituu.

    Olisi mielenkiintoista tietää mitä vaatimuksia tiloille on, otetaanko määräalat mukaan ja mistä kirjoittaja on ottanut puustomäärät tms.???

    Ainakin itse olen ostanut sellaisia tiloja jotka eivät ole olleet julkisessa myynnissä, osasta ei ole laadittu minkäänlaista arviota…

    Jotenkin en jaksa uskoa että Hannu olisi käynyt harppomassa ostamiani palstoja. Onko mukaan otettu esimerkiksi vain metsatilat.fi välittämiä kohteita vai mihin nämä tilastot perustuvat?

  2. Hannu Liljeroos

    Hei,
    Huomasin vasta tänään kysymyksesi, siksi vastaan näin myöhään. – Kerään myyntiin tulevat metsätilat verkkosivuilta eri osoitteista. Suurin on Metsätilat.fi, mutta siellä on noin parikymmentä muuta, joita seuraan aktiivisesti. Puumäärät ym. tiedot on kerätty myynti-ilmoituksista. Kauppahinnat saan Maanmittauslaitoksen kauppahintarekisteristä. Vaatimuksena on siis, että myyntikohteesta on riittävät tiedot, että se on julkisesti kaupan ja, että se on edustava – hylkään sellaiset kohteet, joissa on merkittävästi muita arvoja kuten rakennuksia tai rakennusoikeuksia tai peltoa.

Metsänomistus Metsänomistus