Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Panu Panu

    Itse olen myynyt MG:lle vain kun niillä on ollut kovin tarjous, sitäkin on tapahtunut.

    markules

    Minun MG:ni on ollut Stora. Vuodesta -98 alkaen tehnyt kauppoja ja Storan tarjoukset olleet ihan naurettavia. MG ja UPM aika tasaisia, edellistä olen suosinut sijoittamisen sekä huippuhyvän korjuuyrittäjän (kuskin) takia. Aukot useimmin menneet sahoille. Viimeisin oli 1,5km tielinjan tekoa 04 männikköön, MG voitti niukasti Keiteleen, UPM jäi viimeiseksi kun Storalta en edes kysynyt. Näin Suomenselällä E-P:lla.

    Puuki

    <p>Nyt ollut ostajan markkinat.  Siis puun ostajan,  kun qvartaalien tulokset olleet huippua joka firmalla.   Umpillakin nousua tuloksessa 84 % .  Liikevaihdossa vähemmän. </p><p>Halpa kotimainen raaka-aine mikäpä mukaan on pääsyy huipputuloksiin.                     MG ainakin jakanee viimestään ensivuonna tuloksestaan entistä enemmän myös sen mahdollistajille eli puun myyjille. </p>

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kovat tuotteiden ulosmyyntihinnat, sellu ja sähkö etunenässä selittävät tuloksia.

    Apli

    Kuitupuun hinnat jatkaa varmaa nousua niin Ruotsissa kuin Suomessakin ja yhtiöillä on siihen todellakin varaa samoin energian tuottajilla, nyt vaan malttia puunmyyjille niin hyvä tulee..

    Hämis

    Toivossa eläen ,että tämän vuoden Metsä1 korko on 10 % . Viime vuosi taisi olla 5,5%.

    Mitäpä veikkaatte ? Uuden sahan ei pitäisi tulosta rasittaa ?

    Panu Panu

    MG: osuuskoroissa ei perinteisesti ole nähty isoja muutoksia ja hyvää korkoa on maksettu myös huonoina aikoina. Osuussijoitusten määrä taitaa olla kasvussa, esim OP Metsä-rahastolla on muistaakseni 1,6M€ MG:n osuuksissa. Eli mitä enemmän osuuksia sen pienempi korko / osuus. Veikkaisin, että korko pysyy samana tai joku voi nousta 0,5%. Sensijaan odotan suurempaa palkintoa puunmyyjille. Viime kevään kokous:

    ”Lisäksi päätettiin, että ylijäämänpalautuksena jaetaan 0,15 euroa per jäseneltä vastaanotettu teollisen ainespuun kuutiometri edellisen neljän päättyneen tilikauden aikana.”

    Nyt voisi olla esim 0,3€. Toisinsanoen mitään järisyttävää en odottaisi.

    Gla Gla

    Jokohan alkaa kelvata sellun jalostusarvo vihreille vai vieläkö pitää nostaa.

    Reali

    Pitää muistaa, että A-lisäosuuksiin jäi 380 milj. osuutta. 680 milj. A-lisäosuutta vaihdettiin  Metsä1-osuuksiin. A-lisäosuuksia ei koske 10-vuoden maksimiaika eikä lunastusoikeus, joten sääntöjenkin mukaan näille kuuluu maksaa huonompaa korkoa. Olen todella pettynyt, jos tämän vuoden hulppealla tuloksella ei vähintään 6 % makseta Metsä1-osuuksille. A-lisäosuuksiin jäävät ovat valintansa tehneet ja heille ei mielestäni kuulu kuin 3 %:n korko. B-osuuksille riittää 0,5 %, (1%, aik.) ymmärtää viimeisetkin irtisanoa nämä osuudet. Metsäliitto ei enää tarvitse B-osuuksien rahoja, kun muutenkin tulvii ovista ja ikkunoista osuusrahaa sisään.

    Puuki

    B-osuuksien takasinmaksu kestää keskimäärin n. 1,5 v. niiden irtisanomisesta. Siksi niillekin tulee maksaa oikeaa korkoa eli ainakin 7-8 % tälle vuodelle.  Nehän on olleet korotonta (miinuskorkoista tässä  tilanteessa)  lainaa konsernille.   Sekin olisi vasta min.taso koska inflaatio on ollut tuota luokkaa.    Metsä A1 osuuksille 7 +6 = 13 % . osuusmaksuille 7 +8 =15 %, vanhoille A-lisäosuuksille 7 +3 = 10 %.   + lisät 4 v:n puun myyntimäärien mukaan.

    Sellutuoteet on arvossaan varsinkin maailmalla, kun yritetään korvata luontoa ja varsinkin veistöjä saastuttavia muovituotteita kierrätettävillä puuperäisillä.

    Vuodessa meriin kertyy 12 milj tn uutta muovijätettä.   9,5 milj. pakkausmuovia heitetään menemään yhdessä minuutissa.   (L: tv2 25.10) .    Kalat, valaat ja linnut mm. syö muoveja ja muovirakeita ja kuolee nälkään.

    Suomen hiilidioksidipäästöt (erit. metsistä ja pelloilta) on itikanpissiin verrattavissa oleva haitto tuon rinnalla.   Viheriäiden keino saada fokus todellisesta ongelmasta pois.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 185)