Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 799)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • mehtäukko

  MT:n n:rossa 102 myös MTiirola käyttää yliössä kriittisen arvostelun klusterin toiminnasta tilaamaansa aineistoa kohtaan. Ja ”on harmillista että hcv-aineisto sisältää selkeitä virheitä”.

  No miksi tämä Tapio oy ei panna tilille? Hehän kavalluksen kuitenkin suoritti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olisi kohtuullista poistaa selvästi virheelliset merkinnät maastotarkastusten jälkeen eli mahdollisimman nopeasti.

  Remie

  Virheen korjaaminen vie vuosia jos onnistuu koskaan. Kokemusta on.

  Remie

  Pisti silmään puuta ostava. Kävin rautakaupassa kiertelin varastoalueella, ja näin sahaajan titteliä kantavana pisti silmiini nuo lankku kasat jota oli vapautettu vanteistaan vähittäismyyniä vaten. Lankut oli höylätty siistiksi 98 x 48 tavaraksi ei siinä mitään ja puukin oli kohtalaisen tiheäsyistä kuusta. Mutta kaato oli tehty väärällä aikaa ja sahaus väärällä aikaa ja väärin kuivattu. Muuta syytä en keksinyt pilalle menneeisiin nippuihin. Jos 4m lankku on 45 asetta kiero niin ei sitä voi mihinkään naulata kiinni , ainoa kiinitysväline on suorakaide putki johon hitsattu isompi pelti lappu jossa on vähintään 6 reikää ja pulteilla kiinni , molempiin päihin sama asia. Toisesta päästä kiinni ja suurilla putkipihdeillä kiertää lankku suoraksi ja toivoa että lankku kestää vääntämisen. Jos noista meinaa rakentaa jotain niin kovin on työlään tuntuista. Kun kesällä pitää kaataa niin kaadettaisiin sitten sitä kuitua kun kierous eikä vääryys haittaa , miksi pitää kasvatetut puut pilata järjettömällä kiireellä, niin vähäisen kysynnän aikana kun nyt on. Puu pitää kaataa silloin kun se on lepotilassa, tukki kuoleentuu juhannukseen asti , vapun ja juhannuksen välillä kun sahaa niin tulee suoria lankkuja kuin juuston viipaleet. Vika ei ole puussa, vaan puussa on tuo luonnon ominaisuus, vika on puun jalostajan yksin omaan. 50 vuotta sahannut ja ymmärrän puusta yhtä ja toista, tuollainen puun pilaaminen ottaa päähän kun se on täysin luonnon varojen haaskaamista. Tuohon tautiin ei fsc, HCV ei tehoa ei vähän vertaa, se vaan on niin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onko Remiellä selitystä tuohon, miksi puu pitää kaataa lepotilassa? Eikö lepotilassakin puun pintakerroksissa ole vettä, joskin jäätyneenä jos on pakkanen.

  mehtäukko

  Se että Tapion toiminta tapahtui mo selän takana on koko homman härskiys. Toimeksi-antajaa on aika vaikea syytelläkin, sillä itse tekohan ratkaisee. Osin summittainen kiireessä panikoitu karttojen hyysääminen virheineen kertoo kähminnän luonteen.

  Puuki

  Pakkasella (talvella) puussa oleva vesi on eri paikassa kuin kesällä ja kasvun aikaan. Muuten solut halkeaisi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Krögerin mukaan metsäyhtiöt tekevät paljon hakkuita suojelluissa metsissä ja myyvät puut sahalaitoksille, jotka ottavat ne vastaan. Samalla sahat ostavat puuta, jolla on ympäristöystävällisen tuotannon FSC-sertifikaatti. Sekä laillinen että laiton puu laitetaan samaan kasaan, jonka jälkeen kaikki myydään FSC-sertifioituna.”

  https://yle.fi/uutiset/3-10578332

  nuori isäntä

  HCV alat ilmeisesti pienentyneet kartoilla??? Itse en ole tilaaja niin ei aukene alkua pidemmälle…

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/tilaajille-7.140698?aId=1.538643

  puunhalaaja

  https://pefc.fi/avoin-tyopaikka/?fbclid=IwAR2MNHV_QVfmmMwVPrIinad1OZC6Xclz_51kOD-_6yG7aGtjEGXx0hpA_oY PEFC hakee markkinointijohtajaa. Ihan hyvä liike, niin onnetonta tuon sertin mainostus ja brändäys on ollut.

Esillä 10 vastausta, 711 - 720 (kaikkiaan 799)