Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 648)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Tolopainen

  Kun on nähnyt teknoromahduksen ei siitä koskaan enää asenteellisesti selviä,kun osakkeet laskivat pahimmillaan 50% päivässä, se oli aika opettavaista. Nykyiset sijoittajat ovat nähneet vain kymmenen vuotta jatkuneen nousun. Se on äärettömän helppoa olla mukana nousussa, mutta tulee vielä tuskaa, koska pudotaan korkealta.

  Se mikä tekee sijoittamisesta vaikeaa on, että se on niin helppoa, joku kaveri osti 20k€:lla bitcoineja ja ne tuhat kertaistuivat, hän myi ne pois kun arvo oli 20mil€, meillä aika monelta löytyy tililtä 20k€, miksi emme tehneet samoin. Koska me emme kykene tuohon, 99% ei halua sijoittaa sijoittaa virtuaalivaluttaan, ja suurin osa olis myynyt ne pois jo 40k€ tai paljon aikaisemmin. Suomessa on helppo tulla sijoittamalla varakkaaksi, mutta se onnistuu kuitenkin äärimmäisen harvoin, koska se on lopulta erittäin vaikeaa. Tietenkin osakemarkkinoilla kannattaa olla mukana, mutta kaikki eivät siellä tee suuria voittoja, suurin osa häviää indeksille, koska kuvittelevat voittavansa sen osakepominoilla ja turhalla kaupankäynnillä. Menetettyjä rahoja on hyvin vaikea voittaa takaisin, koska sijoittaja toistaa aina uudestaan samoja virheitä. Minä olen huono sijoittaja, eikä osakkeet minulle sovi, sen takia en niitä osta kuin harrastusmielessä naurettavan pienillä rahamäärillä. Haluan nukkua yöni rauhassa ja käyttää itse omat rahani, en anna niitä rahastojen hoitajille, olen heitä tavannut,enkä mitenkään vakuuttunut osaamisesta. Eikä rahastosijoitus viidessä vuodessa tuottanut juuri mitään, kotiutin nekin rahat.

  Aivan oikein kannattaa sijoittaa nopeasti kasvaviin yrityksiin. Mutta kasvu ei välttämättä tarkoita samaa että yhtiön voitto kasvaa samassa suhteessä, yleensä yhtiön kasvu hidastuu, alkuvuosien jälkeen. Metsäyhtiötkään eivät liikevaihdoltaan ole kasvaneet enää kymmeniin vuosiin, tulokset vain ovat parantuneet viimevuosina. Tärkeämpää kuin kasvu on omistajan kannalta tulos, koska vain tuloksesta voidaan jakaa yhä suurempia osinkoja.

  Osakkeiden arvostus riippuu vähintään yhtäpaljon rahapolitiikasta kuin yhtiöistä, näin alhaisten negatiivisten korkojen aikana osakkeet tietenkin nousee. On hyvin todennäköistä, että korot tästä hiukan nousee, ei tosin kovin paljon, koska globalisaatio on muuttanut maailman, niin että korkeisiin korkoihin ei enää koskaan voida palata. Se olisi länsimaisten yritysten tuho ja markkinoiden menestys Aasialaisille yhtiöille.

  Kukapa olisi uskonu, että Jouko Turkalla oli n.30 pörssiyhtiön osakkeita lähes miljoonalla eurolla, mieshän oli h.., niinpä. Nyisellä tietotasolla olisin aloittanut indeksisjoittamisen jo 20v iässä tai ostanut kaksion Etelä-Suomalaisesta kaupungista kun hinta oli 80-luvun alussa oli 100000mk, sillä olisi saanut kerättyä sievoisen voiton, vuokratuloilla ja nyt myymällä pois.

   

  Puuki

  Korkean inflaation aikaan 70-luvulla saattoi asunnon ostaminen olla vielä parempi sijoitus kuin 80-luvulla . Silloin asunnon arvo saattoi tuplaantua muutamassa vuodessa ja inflaatiosta huolimatta (tai sen vuoksi) olisi ollut kannattavaa ostella niitä velaksikin niin paljon kuin pankista olisi saanut rahaa.  Jälkiviisaana vois tehdä vaikka kuinka hyviä sijoituksia ihan jokainen.         Asuntorahastot on olleet niitä tuottavimpia viime vuodetkin.

  2008 taisi olla viimeksi vähän isompi notkahdus pörssissä; tulevaisuudessa on odotettavissa vähintään samanlainen,  tod. näk.  suurempi . Siihen kannattaa tietysti koettaa varautua jotenkin.  Vaikka niin että ei innostu ylioptimistiseksi .

  Puu Hastelija

  Hyvä Tolopainen!

  Tuossa oli aika hyvin oleellisia asioita. Otetaan vaikka ensin nuo virtuaalivaluutat. Ei niihin sijoittaminen ole silloin helppoa, jos pitää perusjutut mielessä. Niistä ehkä tärkein on: sijoita vain siihen minkä ymmärrät! Samalla ei tule polttaneensa näppejään strukturoituihin tuotteisiin, warrantteihin, sertifikaatteihin… Nuo bitkoinit ym ovat mielestäni kaikkein lähimpänä tulppaanimaniaa, mitä itse hahmotan.

  Toinen perusjuttu, minkä tuot hienosti esiin: sijoita vain se, mikä sinulla on varaa hävitä! Silloin on riskitasot pielessä, jos alkaa yöunet kärsiä tai uhkaa talo lähteä alta. Ja riskinsietokyky on täysin yksilöllistä. Toisille sopii paremmin säästötili, toiset ovat täysin tyytyväisiä tappiin vivutetun osakesalkun kanssa.

  Tuo osakemarkkinoilla mukana olo, indeksisijoittaminen ja nuori ikä on voittajayhdistelmä. Korkoa korolle ehtii rullata monta vuotta. Ja mitäpä tarkoittaa, jos häviää indeksille 50% – tuolloin joutuisi tyytymäään keskimäärin 4% tuottoon! Totuuden nimissä markkinat ovat sykliset ja tuotto voi olla mitä vaan, mutta jos sijoittaa indeksiin, niin silloin on todella vaikea hävitä pahasti indeksille! Tuolloin tosin joutuu tyytymään indeksin mukaiseen tuottoon – ja kannattaa lisäksi katsoa, että sijoittaa riittävän laajaan indeksiin ja mielellään säännöllisesti. Tuolloin ei haittaa, vaikka olisi juuri nyt laukeamassa korkokupla, jos ostoja jatkaa myöhemminkin, eikä jää surkuttelemaan hetkellisesti notkahtanutta pääomaa.

  Juuri hetki sitten osakesäästäjien kasvot, Erkki Sinkko kommentoi jossain lehtijutussa yleisellä tasolla. Viime vuosi oli laskenut hänen ja perheen salkkujen arvoaa10%. Voin arvata, että silloin puhutaan useista sadoista tuhansista, luultavimmin + – miljoonasta/miljoonista. Jatkoi, että tänä vuonna salkku on jo ehtinyt nousta 7%. Ja oli lisäksi haikea, kun Amersports luultavimmin lunastetaan pois pörssistä, mutta ei pitänyt sen myötä tileille tulevaa 200000€ kuitenkaan pahana. Surkutteli sitä kun Suomessa ei arvosteta sijoittamisella vaurastumista. Lottoaminen on hyväksyttävämpää – mutta paljon epävarmempaa. Ja Sinkko ei lopettanut öljykriisiin, ei 90-luvun lamaan ei teknokuplaan ei edes taannoiseen finanssikriisiin (jonka jälkiseuraamukset mielestäni vielä vaikuttavat). Ei, vaan hän jatkaa edelleen, eikä ole varmasti siirtynyt edes syömään pääomia, vaan pärjää kivasti opettajan eläkkeellä, mihin osingot tuo sen kivan lisän. Jos en väärin muista, niin taisi niillä joskus kustantaa ohitusleikkauksensa, ettei yhteiskunnan tarvitse.

  Rahastot ovat mielestäni hyviä, jos ne madaltavat kynnystä alkaa sijoittamaan. Toivottavasti jossain aikavälissä kuitenkin niihin sijoittaneet havahtuvat tutkimaan kulurakennetta. Ja valitettavan usein niiden markkinointi on aika arvelluttavaa. Itse en tunne kuin yhden rahastonhoitajan. Mielestäni ihan fiksu ja osaava kaveri. Viimeksi kun tuli tavattua hänet, niin tuli naureskeltua, miten ollaan aina rahat täysin loppu. Molemmat!

   

  pihkatappi pihkatappi

  Lng jonkun mlp:n kautta ja muutoinkin kaasun kapasiteetin noususta hyötyvät jenkki yhtiöt omaavat potentiaalia. Ostin muutamia mlp tä ja yhtä lng-kuljetus firmaa. Kotimaasta hankin Ssab b osaketta, tulos julki 29.1.. Ssab on hinnoiteltu jo taantumaan ja usassa vain tehdään lisää dollareita ja rakennetaan energiateollisuuden infraa ja kaikkea muuta kuin viimeistä päivää. Kiina elvyttää talouttaan kaikin keinoin ja talous horjuu eteenpäin.

  Metsuri motokuski

  Onhan tuo sijoittaminen sellaista puuhaa että jos rahat menettää niin se pitää kestää. Jos hermo ei kestä suhdannevaihteluja niin osake tai rahasto sijoittaminen ei ole oikea muoto. Itse olen ollut rahastosijoittaja varmaan reilu 10 v ja nyt osakepotti on ihan mukavan suuruinen. Uskon että jos olisin saman rahan sijoittanut muualle niin ei ne tallessa olisi pysynyt. Olen kuitenkin sijoittanut vain kymppejä kuukaudessa että moni on varmaan enemmän laittanut lottoon ja tulos ei ole ollut noinkaan hyvä.

  Tolopainen

  Sijoitusmarkkinoilla voi ottaa hallittuja riskejä ja toiminnan pitää olla pitkäjänteistä ja ennalta suunniteltua. Pitkäaikaissijoittaja ei tarvitse pörssikursseja mihinkään, koska hän tavoittelee maksimaalista osinkotuottoa ja kurssinousu tulee siinä sivussa. Jos osakkeita ei koskaan myy ei arvonnousullakaan ole merkitystä eikä arvonlaskulla. Nyt osakkeilla on takana poikkeuksellisen pitkä nousujakso, joka on jo kääntynytkin laskuun kuten myös suhdanne. Metsäyhtiöiden paras sykli alkaa olla takana ja Kiinan sellumarkkinakin viilenee nopeasti. Kohta tehtailla nähdään taas tuotannon rajoituksia ja tulosvaroituksia alkaa tulla. Brexit iskee pahasti Enskan vientiin, sillä se viennistä iso osuus menee Britanniaan, sopimukseton brexit vaikuttaa todennäköiseltä ja se tietää tullimuuria ja vientikauppaan hankalaa byrokratiaa. Brittien bkt voi laskea lähes 10% sopimuksettomassa erossa.

  pihkatappi pihkatappi

  Sellu, kartonki ja paperi kulkee maailmankaupassa ilman tulleja, ihan sama onko britit eu:ssa vai ei, noiden tuotteiden osalta tullimaksu on pyöreä nolla. En tiedä mitä kaikkea sinne viedään, mutta onko 5% koko Storan viennistä Englantiin ja siitä varmasti suurempi osa tullivapaata kauppaa kävi miten hyvänsä.

  Myin offshoret illalla pois. Salkku noussut 15% alle 3 viikossa. Se kuitenkin vain pienellä 20000 euron summalla, kun halusin vain todistaa että indeksin voi voittaa tavan tallaaja. Eli voitin viime vuoden indeksin vain muutaman päivän omistuksella.

  Pitkään salkkuun jätän muut ja lisää ostetaan, kun pelokkaat myy. Keväällä tulee puukaupparahoja, kertokaa sitten, mihin kannattaa sijoittaa. Oma näkemys on että sellupohjaiset tuotteet ja lng pitävät pintansa, eli kulutus kasvaa, oli sitten taantuma tai ei.

  sammeli

  Sellainen ajatus tullut usein mieleen sijoittamisesta puhuttaessa, että mitä varten sijoitetaan? Itsekkin sijoitan.

  Tulevaisuutta-, pahanpäivänvaraa-, lisä eläkettä varten? Täälläkin on monen ikäisiä sijoittajia, pääosin kaikki hakee tuottoa. Miksei ole yhtään joka on arvioinut kertyneen tuoton riittävän ja syö vain niitä nyt hiljalleen pois kuten joskus aikanaan aloittaessa oli suunnitellut.

  Tahtoo olla ainakin minulla, että kun asetettu tavoite on lähellä toteutua niin se ei riitäkkään vaan tavoitetta täytyy nostaa. Ahneudeksikkin joku voi sanoa sitä.

  Jospa osaisi joskus jokainen ajatella, että nyt on se hetki jolloin alan omiani käyttelemään pois. Perikunnalle jäisi vain rahat peijaisiin ja hautakiveen?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kun melko köyhistä oloista alkunsa saanut ja vähään tottunut,niin ei varallisuus suuremmin kulutuksen tasoon meikäläisellä vaikuta.Eiköhän omillaan hautaan päästä ja aikomuksena on sitä ennen siirtää tänne jääville maallinen omaisuus.Tykkään haasteista ja tekemisestä ja vältän turhaa kulutusta,ehkä siksi ei kaikki elämiseen hupene. On monen hautakivikin jäänyt saamatta haudalle ja vipit maksamatta,perilliset etsineet kaapeista arvopapereita ym.,ja peruja haikailevina riidelleet.Hautaan on sentään saaneet vainajat kyllä,osin yhteiskunnan sossurahoilla.

  Tolopainen

  Hiukan ihmetyttää että ihmiset jenkkilässä ovat vaikeuksissa, kun eivät ole saaneet kuukauteen palkkaa, meikäläiselle tulisi ongelmia vasta viiden vuoden kuluttua, jos eläke lopetettaisiin. Tai ei ehkä silloinkaan, joutuis vain elämään pääomatuloilla.  Ei ehdi  alkaa syödä säästöjä kun uusi eläke tulee aina kuukauden välein.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 648)