Kommentit (12)

 1. Onko kyseessä pino, läjä vai röykkiö.

 2. Mottimasa

  Kuitu kannattaa katkoa ja karsia moottorisahalla, on huomattavasti helpompaa kuin raivurilla.

 3. suorittava porras

  Helpompaa ja hyödyllisempää olisi tehdä tuokin työ vähän aikaisemmin.

 4. Uskoisin, että tuossa tehdään kemeran mukaista nuoren metsän hoitoa ilman puun talteenottoa, ei siis karsita puita. Jos tuollaisia vähän paksumpia puita on joukossa, riski raivaussaha (esim Stihl 490) isommalle puulle tarkoitetulla terällä (esim Strand) toimii aivan hyvin. Ei tarvitse kahta sahaa kanniskella raivauksella. Suorittava; jokainen ymmärtää, että työ olisi ollut helpompaa ja hyödyllisempää tehdä aiemmin. Sitä, minkä jokainen tietää sanomattakin, ei kannata sinun eikä kenenkään muunkaan kirjoitella keskusteluun. Pysyy keskustelut vähän kompaktimpana ja luettavampana.

 5. Joskus on tullut perkauksilla vastaan tuon tyyppisiä tapauksia. Muuten helposti perattavassa taimikossa kasvaa lyhyt sokeritopan mallinen mänty tyveltään parikymmentä senttiä. Saa vähän aika puuhata ennen kuin puun saa kaadettua sopivaan suuntaan. Luulen, että kyse saattaa olla sellaisesta tapauksesta.

 6. Olis kannattanut myydä energiaksi. Tuki olisi ollut yli 400e/ha Ja kuutioita olisi kertynyt kivasti.

 7. Tuo on röykkiö
  Nuorenmetsän kunnostusta oon tänä talvena tehnyt sahalla noin 6 ha josta kuitua n250m3 ja hakerankaa150im3.
  Vanhaisäntä onraivannut tämän n. 10v aimennin,mutta mutta.
  Kuvio oli1,2ha .Seitsämän tankillista meni 545fxt autotunella ja aikaa puolitoista päivää.
  Jostain syystä tämäkin maksettiin pienpuulisällä vaikka toisin ilmoitin.

 8. Ja vieläkö joku tutkija tai poliitikko kehtaa väittää että ötökälle ei ole/tule tarpeeksi lahopuuta?? 🙂

 9. Mielestäni nikki viittaa koivun kaatointoon mutta taitaa sitä kaatointoa löytyä muihinkin puulajeihin. Tuota järkyttävämpää työstöä ei pieneen aikaan ole näkynytkään. Mutta onneksi ei tarvitse missään nurkissa katella. Eri jos tuo koottiin ja hyödynnettiin jossain muodossa, sitten en virka mittään.

 10. suorittava porras

  Tuolle kuviolle ei ehkä vielä saanut tukea varhaisperkaukseen , mutta sitä minä isosti ihmettelen , että edelleen jätetään varhaisperkaukset tekemättä ja tehdään homma nuoren metsän kunnostuksena isomman kemerapotin vuoksi . Valitettavasti kyseinen kemera ei riitä aina edes korvaamaan lisääntyneitä työkustannuksia ja isäntä joutuu pistämään omasta pussistaan enemmän rahaa , kun oikea-aikaiseen varhaisperkaukseen olisi mennyt .

 11. Itselläkin edessä mut otan poltinpuuta tienvarsikohteista.

 12. Aika tuhlailevalta puunkäytöltä tuo vaikuttaa. Muutama pienehkö nurkka itsellänikin on tuota rästiin jäänyttä rankametsää on, mutta olen niitä sitten tarpeen mukaan tehnyt polttopuuksi. Kuidut ja alamittaiset samaan kasaan ja siitä suoraan kuormaan. On aika joutuisaa polttopuuntekoa, kun keväthangilla tai syksyn pakkaskeleillä tekee. Puolella hehtaarilla vuodessa lämmittää omien lisäksi naapurin emännänkin tuvan..

Metsänhoito Metsänhoito