Kommentit (10)

 1. Ihan hyvin lähteneet kasvuun.
  Mitä oli istutus- ja varhaishodon ha- kustannukset?

 2. pihkatappi

  Täälläpäin oli kitkentäkone jollain, metsuri kävi paikkaamassa työjälkeä raivaussahalla, en tiedä onko työmaita koneelle enää.

  Tässä kuvassa jälki näyttää hyvältä, ei varmaankaan metsuri ole käynyt paikkaamassa.

 3. Meillä päin ei moisia lentokenttiä näy. Pottiputkellekin joutuu yleensä hakemaan paikkaa, kun ei saa kunnon mättäitä kivikkoon.
  Kone on tuossa ollut varmaan paikallaan. Kuinkahan paljon tuollaisia mestoja löytyy.
  Kitkeminen ei ole muuten ole mikään nykypäivän keksintö. Minulla on Tapion vuosikirja 1914. Siinä neuvottiin kitkemään havupuun taimikoista vesat. Kirjan mukaan homma onnistuu parhaiten sateiden jälkeen, kun maa on pehmeää.

 4. Taimikonhoidon koneellistamisesta: jollain firmalla on kehitetty kestävä ja yksinkertainen ”kierreraivain” isomman taimikon raivaukseen. Pieni käy maataloustr:n kourakuormaimen ja isommat metsäkoneen/kaivinkoneen puomin päähän.

 5. Tuohon aikaa kun oli umpin (lentokenttä) maksoi 0,35 veroton hinta /mätäs/taimi.Saivat maahan työvuoron aikana n 1100 tainta/8h.
  Hinta ha/veroton 630e +taimet 360e.Taitaa mennä kalliimmaksi kun manuaalisen jätkän touhut?Teen vain manuaalisesti.

  Nykyistä en tiedä kun manuaalisesti hoitelen nuo.
  Silloin lopetin hommat umpin mailta kun heillä ei järki /taloudellissuus riittänyt.

 6. Halvemmaksi se koneistutus näytti tulevan kun se sisältää laadukkaan muokkauksenkin. Koneistutuksesta itselläni vain hyviä kokemuksia, kivikkoihin en ole sitä kokeillukkaan. Hakkuu edellisenä kesänä tai talvena ja siihen keväällä koneistutus. Lopputulos on ensiluokkainen. Johtuneeko siitäkin, että kuski joka tätä tekee on asiansa osaava ja asenne kohdillaan.

 7. harrastelija

  Jossakin UPM:n esittelyssä oli kitkentäkone käytössä. Esittelijä arveli, että pelkästään yhtiön tarpeisiin tarvittaisiin 25 konetta.
  Kitkentälaite oli Pentin pajan tuote ja käyttökoneena ajokone.

 8. UPM:ltä kysyin kerran koneistuksesta. Hinta olisi ollut 73 s/taimi .Liian hintava.

 9. Miten he olisivat koneistaneet taimet?

 10. metsä-masa

  Silloin kun UPM :llä oli vielä täysipainoinen toiminta Itä-Suomessa esiteltiin työnäytöksenä koneellinen istutus ja taimikon perkaus kitkemällä.

  Istutuskone teki kyllä mallikelpoista työjälkeä, josta on kehittynyt myös hyvä taimikko. Kitkentäkone oli käytetyn moton päällä ja pitkällä puomilla varustettu, teknisesti se toimi hyvin, mutta työnjälki oli kyllä ronskin ja pahan näköistä.

  Kasvatettavat kuusentaimet valtaosaltaan jäi kallelleen ja juuristoa oli paljaana. Ei innostanut eikä vakuuttanut työnjälki vielä siinä vaiheessa !

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat