Kommentit (10)

 1. No, tuolla hinnalla noita voi tosiaan vaikka joka ilta viskoa pitkin taimikkoa lenkillään. Ei tule taloudellista suurempaa tappiota jos ei paljon ehkä hyötyäkään. Tuo viskominen tuli mieleen kun viime viikonloppuna mökkinaapurin huvina oli paiskia perunoita pitkin metsää. Oli hänen mielestään pehmeitä. Minun mielestä taisi hänen ”perunansa” olla enemmän pehmenemään päin.

 2. tamperelainen

  Kiitos palautteesta.Aikas oudon näköinen pakkaus,mutta en ole ”hajusaippuaspesialisti”
  Uskon enempi kuin Jesse noihin hajusteisiin,märehtijäthän nuuskivat kaikkea.

 3. Kielon tuoksuinen saippua voi olla hyvä karkotteena. Kielo on myrkyllinen ja metsän eläin kyllä erottaa syötävän ja myrkyllisen kasvin toisistaan.

 4. Kuitenkin luonnossa aika luonnollinen tuoksu joten tuskinpa se mitään suurta hämmennystä hirven ajatustoimissa tuottaa.

 5. Kun aikoinaan vesakkoa hävitettiin männyntaimikoista ”Vesakontuho Specialilla”, sieltä lähti kaikki lehtipuu, eikä siellä hirvet viihtyneet. Jo pelkkä kasvinsuojeluaineen haju karkoitti hirvet kauas.
  Kun koivut sitten palasivat, oli mänty jo tuntuvasti kookkaampaa, eikä vesakko enää uhannut niitä, kuten eivät hirvetkään.

 6. Vesivaltion miehen hien tuoksu vois olla aika hyvä.
  Aika vaikea vaan saada.
  Ihmiseen viittaavia hajuja ne väistelee.
  Sarkatakki hengariin ja täyteen
  partavettä,kiertää sitäki.
  Meillä ìhmisiä harvemmassa,ruuhkasuomi toinen juttu ja toiset konstit.

 7. Visakallo

  Ei nykyajan hirvet pelkää mitään muuta kuin hirvikiväärin luotia. Ne tulevat aivan pihapiireihin missä on ihmisiä ja koiriakin. Taimikko syödään tien laidasta vähintään yhtä varmasti kuin syrjemmästäkin.

 8. Visakallon linjoilla kyllä. Olemme muutaman metrin päästä katselleet kun hirviemä toi vasansa syömään omenia talon puutarhasta keskellä päivää. Ja puhisi vihaisesti kun yritettiin hätistellä. Ainakin puheiden mukaan metsästäjät ampuivat ne jahtiaikaan koska ne olivat jatkuvasti ihmisten riesoina. Nyt tosiaan juuri katselin kun Koirakorven tien varressa oli taiteltu pajuja ja haapoja joten nyt ne pakkautuu teiden varsiin. Että varovaisuutta autoiluun vaan joka kokoisella tiellä. Maastossahan monet puskat ovat kuivuuden myötä lähes lehdettömiä joten rehevät tien ja ojan varret kelpaa. Varsinkin jos on vielä joku juomakelpoinen prunni ojassa.

 9. Gla

  Taannoin oli moottoritien hirviaidan takana neljä hirveä tekemässä selvää jälkeä taimikosta.

 10. Jotkut ovat onnistuneet säästämään männyn taimet saippualla. Minulla ei onnistunut. Ihan samalla tavalla asuivat talvella taimikossa.

Metsänomistus Metsänomistus

Artikkelit