Finsilva teki ennätystuloksen – ”Uusilla liiketoiminnoilla merkittävä vaikutus”

Metsätalousyhtiön liikevaihto ja liiketoiminnan muut tuotot nousivat 43,5 miljoonaan euroon.

Juha Hakkarainen
Finsilva investoi metsien hoitoon viime vuonna 6,5 miljoonaa euroa. Metsät ovat yhtiön tärkein luontopääoma ja ne on syytä pitää kunnossa, toimitusjohtaja Juha Hakkarainen sanoo (Kuva: Finsilva)

Finsilva teki viime vuonna vahvaa tulosta. Metsätalousyhtiön liikevaihto nousi 35 miljoonaan euroon ja liikevoitto uuteen ennätykseen – 35,5 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos kohosi 26 miljoonaan euroon, mikä on lähes tuplasti enemmän kuin edellisvuonna. Hyvän tuloksen taustalla on suotuisat olosuhteet ja kohonneet puun hinnat.

”Mahdollistimme uusiutuvan energian lisäämistä useilla merkittävillä tuulivoiman kehittämissopimuksilla. Uusilla luontopääomaliiketoiminnoilla oli myös merkittävä taloudellinen vaikutus, ja ne nostivat liiketoiminnan muut tuotot yli 8 miljoonaan euroon”, Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

Yhtiön oman pääoman tuotto nousi lähes 38 prosenttiin ja omavaraisuusaste 33 prosenttiin.

Uuden strategiansa mukaan Finsilva kutsuu itseään metsä- ja luontopääomayhtiöksi, joka tuottaa taloudellista, sosiaalista ja ekologista hyvinvointia luonnosta. Perusliiketoiminta on yhä metsätalous. Metsää yhtiöllä on noin 130 000 hehtaaria.

Kommentit (1)

  1. Voitto enemmän kuin liikevaihto. Syynä on mystinen ”muut tuotot”.

    https://www.finsilva.fi/yritys/

Metsänomistus Metsänomistus