H-hetki lähestyy – Uusien metsätalouden tukien haku avautuu ensi perjantaina

Metka-tuilla edistetään kestävää yksityismetsien hoitoa ja käyttöä.

Metsänomistajat voivat hakea metsätalouden uusia metka-tukia perjantaista 1. maaliskuuta alkaen Suomen metsäkeskuksesta.

Metka-tukea voi hakea taimikon ja nuoren metsän hoitoon, terveyslannoitukseen, suometsän hoitoon, metsäteiden rakentamiseen ja perusparannukseen, kulotukseen sekä luonnonhoitoon. Metsänomistajat voivat hakea myös ympäristötukea metsän määräaikaiseen suojeluun.

” Muutokset tukiehdoissa ja tukitasojen parannukset kannustavat oikea-aikaiseen metsien hoitoon, jossa huomioidaan myös metsäluonto. Tähän tilaisuuteen kannattaa nyt tarttua”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen tiedotteessa.

Metka-tuet korvaavat aiemmat kemera-tuet. Kaikkiin tukiin on tullut pieniä muutoksia aiempaan verrattuna. Metsätalouden tuet on tarkoitettu yksityisten metsänomistajien metsänhoidon tukemiseen.

Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelussa voi hakea tukea taimikon ja nuoren metsän hoitoon sekä terveyslannoitukseen.

”Suosittelemme, että näitä tukia haettaisiin ensisijaisesti Metsään.fi-palvelun kautta, koska se nopeuttaa hakemusten käsittelyä. Metsäkeskuksen verkkosivuille tulevat lisäksi hakulomakkeet näiden ja muiden tukien hakuun”, Niskanen kertoo.

Muiden metka-tukien hakumahdollisuuksia tulee Metsään.fi-palveluun myöhemmin.

Hakemusten käsittely etenee vaiheittain

Metka-tukihakemusten käsittely alkaa vaiheittain Metsäkeskuksen uudessa tietojärjestelmässä. Ensimmäisenä Metsäkeskus voi käsitellä taimikon ja nuoren metsän hoidon sekä terveyslannoituksen hakemuksia maaliskuun alusta alkaen.

Kulotustuen hakemuksia käsitellään manuaalisesti maaliskuusta alkaen, jotta tukipäätöksiä saadaan tehtyä ennen kulotuskauden alkua.

Ympäristötuen, suometsän hoidon tuen, metsätietuen ja luonnonhoidon tuen hakemuksia voidaan käsitellä Metsäkeskuksen tietojärjestelmässä myöhemmin kesästä alkaen.

” Näiden tukien hakemukset kannattaa valmistella rauhassa ja huolellisesti sekä varautua odotukseen päätöksen kanssa. Tiedotamme myöhemmin hakemusten käsittelyn tarkemmasta aikataulusta”, Niskanen sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito