Loimijoen ja Punkalaitumen yhdistykset fuusioituvat, tavoitteena palvelujen turvaaminen

Uusi metsänhoitoyhdistys aloittaa ensi vuoden alussa.

Loimijoen ja Punkalaitumen metsänhoitoyhdistykset yhdistyvät ensi vuoden alusta. Fuusiosta päättivät yhdistysten valtuustot kevätkokouksessaan yksimielisesti. Uuden yhdistyksen nimi on Metsänhoitoyhdistys Loimijoki ry.

Yhdistymisellä halutaan taata metsänomistajille jatkossakin hyvät palvelut. Fuusioon kannustivat myös jatkuvasti nousevat kustannukset. Etenkin tietojärjestelmien kustannukset ovat nousseet viime vuosina, ja nousu tuntuu vain kiihtyvän, yhdistyksistä kerrotaan.

Yhdistysten metsureiden ja toimihenkilöiden työsuhteet säilyvät entisellään. Alkuun uudella yhdistyksellä on kolme toimistoa: Humppilassa, Loimaalla ja Punkalaitumella. Yhdistyksen palkkalistoilla on 8–9 toimihenkilöä ja 5 metsuria.

Uuden yhdistyksen hallitukseen tulee kahdeksan jäsentä: kuusi Loimijoen hallituksesta ja kaksi Punkalaitumelta. Yhdistysten valtuustoista muodostetaan yhdistelmävaltuusto, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa seuraaviin valtuustovaaleihin saakka.

Uudella yhdistyksellä on noin 3 000 jäsentä ja jäsenillä metsää vajaat 80 000 hehtaaria.

Mhy Loimijoki on kokemusta fuusioista. Se perustettiin vuonna 2015, kun Jokiläänin ja Loimaan seudun metsänhoitoyhdistykset yhdistyivät. Vuoden 2019 alussa yhdistykseen liittyi Metsänhoitoyhdistys Metsämaa-Kojonkulma.

Huom! Lisätty yhdistyksen nimi (10.5.2021)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito