Metsä Groupin uudelle hoitomallille hyvä vastaanotto, ”Todella hienoa”

Alkuvuoden kampanjassa 40 prosenttia kaupoista tehtiin aiempaa paremmin monimuotoisuutta huomioivan mallin mukaisesti.

Metsä Group lansseerasi viime keväänä uuden hoitomallin, jonka tavoitteena oli monimuotoisuuden lisääminen suomalaismetsissä. Tänä vuonna helmi-huhtikuussa tehdyssä kampanjassa mallia markkinoitiin lisäbonusten avulla hyvin tuloksin: kampanjan aikana tehdyistä puukaupoista 40 prosenttia sovittiin uuden Metsä Group Plus -hoitomallin mukaisesti. Puukauppojen kuutiomäärästä osuus oli yli 50 prosenttia.

”On todella hienoa, kuinka hyvin uusi malli on otettu vastaan. Kauppakohtainen malli tarjoaa matalamman kynnyksen sitoutua vaikuttavaan luonnontilan parantamiseen kuin tila- tai omistajakohtaiset sopimukset. Sitä kautta syntyy suurempi vaikuttavuus koko Suomeen”, Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Jumppanen sanoo tiedotteessa.

Metsä Group Plus -hoitomallissa metsien monimuotoisuus ja metsäluonto otetaan aiempaa tarkemmin huomioon metsätöitä toteutettaessa. Siinä tehdään metsäluonnon tilaa parantavia toimia, jotka ovat laajempia kuin vakiintuneet nykykäytännöt ja sertifikaattien vaatimukset. Esimerkiksi hakkuissa jätetään enemmän säästöpuita ja tehdään enemmän tekopökkelöitä hehtaaria kohden.

Metsä Group maksaa omistajajäsenilleen lisäbonuksen uudella hoitomallilla tehdyille hakkuille, kampanjan aikana bonusta maksettiin myös harvennuksilta. Bonuksella korvataan omistajajäsenten toimenpiteitä, jotka huomioivat luonnon monimuotoisuuden nykyisiä käytäntöjä laajemmin.

”Suosittelemme Metsä Group Plus -mallin mukaista toimintaa laaja-alaisesti. Se on jo nyt merkittävä toimintatapa ympäri Suomen, ja uskon sen suosion kasvavan edelleen”, Jumppanen sanoo.

Lisää aiheesta: Metsä Group lanseeraa uuden metsänhoitomallin – uudistusalalle jopa 30 säästöpuuta

Metsänhoito Metsänhoito