Metsäalan organisaatiouudistukset arvioidaan

Emeritusprofessori Paavo Pelkonen selvittää, miten hyvin uudistukset ovat onnistuneet.

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut selvitysmiehen arvioimaan, miten hyvin viime vuosina tehdyt yksityismetsätalouden organisaatiouudistukset ovat saavuttaneet tavoitteensa. Selvityksen tekee emeritusprofessori Paavo Pelkonen.

Arvioitavana on muun muassa Suomen metsäkeskuksen uudelleenjärjestely. Vuonna 2012 yhdistettiin 13 metsäkeskuksesta yhdeksi organisaatioksi, samalla metsäkeskuksen liiketoiminta eriytettiin muusta toiminnasta. Metsänomistajan kannalta merkittävä muutos oli myös metsänhoitoyhdistysten toimintaa ohjaavien rajoitteiden sekä veroluonteisen mhy-maksun poistaminen vuonna 2015.

”Tehdyt muutokset ovat olleet merkittäviä, ja muutosten vaikutuksista halutaan riippumattomia näkemyksiä”, kertoo maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosaston osastopäällikkö Juha Niemelä.

Parhaillaan käynnissä on maakuntauudistus, jonka ulkopuolelle metsäkeskus on tosin rajattu. Ministeriön mukaan uudistus tekee yksityismetsätalouden edistämistoiminnan arvioinnin kuitenkin astetta ajankohtaisemmaksi.

Selvityshenkilö Pelkosen raportti valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut