Metsähallitus suunnittelee tuulipuistoa Kainuuseen – erityistä huomiota kiinnitetään susiin

KHO kumosi aiemman kaavan, koska susia koskevista haittavaikutuksista ei ollut varmuutta.

Metsähallitus aloittaa uudelleen Murtomäen tuulipuiston suunnittelun. Koska korkein hallinto-oikeus (KHO) torppasi viime vuoden lopulla Murtomäen kaavamuutoksen, on Murtomäen alue jätetty suunnitelmasta pois ja hankkeen nimikin on nyt Kainuun Harsulehdon tuulipuisto. Pinta-alaltaan kaava on noin neljännes alkuperäisestä Murtomäen tuulipuiston kaavasta.

KHO:n mukaan Murtomäen tuulipuistosuunnitelmassa oli epävarmuutta sen suhteen, millaisia haittavaikutuksia puistolla olisi susille. Harsulehdon kaavoituksessa susiin tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, Metsähallituksesta kerrotaan.

”Tavoitteenamme on saada Luonnonvarakeskukselta tarkempaa paikkatietoaineistoa suden liikkeistä. Sen perusteella voimme laatia tarkempia selvityksiä ja arviointeja”, Metsähallituksen tuulivoimapäällikkö Pertti Tapio toteaa.

Harsunlehtoon suunnitellaan yhdeksän tuulivoimalan puistoa. Alueella on hyvä metsäautotie- ja sähköverkosto, joten se on infrarakentamisen kannalta mainio paikka tuulivoimapuistolle.

Valtion mailla on tällä hetkellä toiminnassa 91 tuulivoimalaa, joiden tuottama energia vastaa noin 45 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit