Metsämedia ylittää rajoja

Pohjoismainen metsämedia ylittää rajoja sekä lännestä itään että idästä länteen.

Metsäalan Ammattilehteä kustantava ja tuottava yrittäjä-toimittaja Janne Jokela lähti tämänvuotisessa Elmia Woodissa mukaan Ruotsin metsätiedon markkinoille esittelemällä muhkean 156-sivuisen, ruotsinkielisen Promagazinen ja siihen liittyvät nettisivut promagazine.se:n.

”Tätä on pohdittu pitkään ja päätimme, että nyt Elmiaan pitää saada ensimmäinen numero Promagazinea valmiiksi. Ruotsissa on ollut selkeä aukko avoimen kaupalliselle metsäjulkaisulle, jossa ilmoitukset ja artikkelit kulkevat käsi kädessä”, Jokela kertoo.

Hänen mukaansa ensimmäinen numero on kokeiluluontoinen ja se on laadittu vuosikirjamaiseksi, joten julkaisua voidaan jaella ja syksyn mittaan eri metsätapahtumissa ja jakaa myös postitse.

”Ykkösnumeron perusteella katsomme, miten Ruotsissa edetään”, Jokela toteaa.

Promagazinen ensimmäinen ruotsinkielinen versio on kokeilu. 

Skogsforum laajentaa

Samaan aikaan ruotsalainen, jopa taloudellisesti menestynyt nettifoorumi Skogsforum.se on laajentamassa toimintaansa muihin pohjoismaihin. Foorumin omistavat Fredrik Reuter ja Tornbjörn Johanssen kertovat, että vilkkaasti toimivilla Skogsforumin ruotsinkielisillä keskustelupalstoilla on ollut runsaasti osallistujia myös muista Pohjoismaista.

”Yhä useammat pohjolan ulkopuoliset ovat viime aikoina kiinnostuneet Skogsforumista. Tätä varten olemme perustaneet uuden englanninkielisen sivuston, forestry.comin, jossa kaikki metsistä kiinnostuneet voivat vaihtaa mielipiteitään englanninkielellä”, Johanssen sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut