Metsäteollisuus: Nyt on aika rajoittaa poliittisia lakkoja

Metsäteollisuus on kiistassa ulkopuolinen, mutta joutuu maksamaan lakkojen laskut, järjestö harmittelee.

Metsäteollisuus ry paheksuu Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron työtaistelutoimia. Teollisuusliitto ja Pro järjestävät ensi viikolla kolmipäiväisen lakon muun muassa sahoilla, lisäksi Pro on ilmoittanut paperiteollisuuden toimihenkilöiden kolmiviikkoisesta ylityökiellosta. Työtaistelutoimilla vastustetaan hallituksen suunnittelemaa irtisanomissuojan heikennystä.

”Metsäteollisuus on täysin kiistan ulkopuolinen, mutta maksaa lakkojen laskut. Ammattiliittojen toiminta on vastuutonta, ja nyt on aika rajoittaa poliittisia lakkoja”, sanoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Pärssinen muistuttaa, että lakot aiheuttavat taloudellisia menetyksiä. Toissaviikossa saha- ja levyteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa järjestetty vuorokauden mittainen lakko tuotti metsäteollisuuteen noin kymmenen miljoonan euron menetykset.

Jatkuvat poliittiset työtaistelut heikentävät myös työmarkkinajärjestelmän uskottavuutta, Metsäteollisuudesta arvioidaan.

”Mikä merkitys on työehtosopimuksissa sovitulla työrauhalla, jos se voidaan milloin tahansa rikkoa poliittisella lakolla”, Pärssinen toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa