Vihreät kannustavat metsänomistajia hiilensidontaan

Puolueen mukaan hakkuita ei saisi Suomessa nykyisestään enää kasvattaa.

Vihreät haluavat rajoittaa metsien hakkuita Suomessa hiilinielujen vahvistamiseksi. Puolueen mukaan metsien, soiden ja peltojen hiilinielut ovat ilmastonmuutoksen torjunnassa yhtä tärkeitä kuin päästöjen vähentäminen.

Kansanedustaja Satu Hassin mukaan hallituksen ajama hakkuiden nostaminen yli 80 miljoonaan kuutioon vuodessa puolittaisi hiilinielun ja mitätöisi muille toimialoille suunniteltujen päästövähennysten vaikutuksen. Hakkuumäärät tulisikin pitää nykyisellään tai pienentää.

”Puun käyttöä pitää tarkastella teollisuusnäkökulman ohella myös ilmaston näkökulmasta. Suurten hankkeiden ympäristölupamenettelyissä on otettava käyttöön ilmastovaikutusten arviointi, jossa otetaan huomioon myös puunhankinnan ilmastovaikutukset. Asialla on kiire, koska Suomeen on suunnitteilla useita metsäpohjaisia biopolttonesteitä valmistavia tehtaita”, Hassi toteaa.

Metsänomistajia tulisi puolueen mukaan kannustaa hiilensidontaan.

”Jatkossa metsänomistajan on voitava ansaita myös antamalla metsiensä kasvaa ja sitoa hiiltä. Tämä johtaisi metsien hakkaamiseen vanhempina, jolloin puustoon sitoutunut hiilivarasto säilyisi pitempään ja hakkuissa saataisiin järeämpää ja arvokkaampaa puuta”, Vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen linjaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut