MTK: Ennallistamisasetus olisi pitänyt hylätä

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK vaatii Suomelta tiukkaa otetta ennallistamisasetuksen jatkokäsittelyyn.

Ennallistamisasetus olisi pitänyt palauttaa takaisin komission valmisteluun, sanoo MTK.  Lopputuloksen tarkka arviointi vaatii kuitenkin vielä muutettuun kokonaisuuteen perehtymistä, todetaan MTK.n tiedotteessa.

”Parlamentin päätös on pettymys. Positiivista on kuitenkin se, että parlamentti poisti äänestyksessään maataloutta koskevan artiklan kokonaan ja teki muitakin merkittäviä muutoksia”, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Asian käsittelyä jatketaan kolmikantaneuvotteluissa, joissa sovitetaan yhteen parlamentin ja neuvoston näkemyksiä. MTK peräänkuuluttaa Suomelta tiukkaa otetta heti alusta pitäen.

”On ehdottoman tarpeellista, että Suomi tekee neuvostossa kaiken voitavansa. Tässä on nyt niin paljon pelissä, että minkäänlaiselle sivustakatsomiselle ei ole sijaa”, Marttila painottaa.

MTK on alusta asti pitänyt komission ehdotusta erittäin ongelmallisena ja perustavanlaatuisesti valuvikaisena. Järjestö on kritisoinut erityisesti ehdotuksen joustamattomuutta, liian vähäisiä kansallisen harkinnan mahdollisuuksia, eri tavoitteiden yhteensovittamistarpeiden sivuuttamista ja puutteellisia vaikutustenarviointeja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus