Saksalaisyhtiö kaupoilla, 33 000 metsähehtaaria vaihtaa omistajaa

United Bankersin hallinnoiman UB Nordic Forest Fund II Ky:n metsäomaisuuden myynnistä on sovittu Munich Re Groupin omaisuudenhoitoyhtiön kanssa.

United Bankersin hallinnoiman UB Nordic Forest Fund II Ky:n metsäomaisuuden myynnistä on sovittu saksalaisen Munich Re Groupin omaisuudenhoitoyhtiön, MEAG:n, kanssa. Metsäomaisuuden yhteismäärä on noin 33 000 hehtaaria.

Käytännössä kauppa toteutetaan siten, että ostaja hankkii kommandiittiyhtiömuotoisen rahaston kaikki yhtiömiesosuudet. MEAG hallinnoi entuudestaan suuria metsäkiinteistökokonaisuuksia pääasiassa Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Kauppa on aikomus toteuttaa vielä tällä viikolla. Sen toteutuessa ostaja maksaa myyjälle rahastosta kokonaiskauppahintana noin 166 miljoonaa euroa.

Metsien arvon lisäksi kauppahintaa määritettäessä on otettu huomioon rahaston omistamien kiinteistöjen tuulivoimavuokrasopimukset, jotka tuottavat ostajalle tulevaisuudessa vuokratuloja.

”Suomalainen metsä tarjoaa erinomaisen tavan hajauttaa sijoitukset omaisuusluokkaan, joka tarjoaa vakaata, rahoitusmarkkinoiden kehityksestä riippumatonta tuottoa. Kaupan taustalla vaikutti MEAG:n strategia laajentaa asiakkaidensa metsäomistusta Suomeen, jossa ostajalla ei entuudestaan ole metsäomistuksia”, kertoo UB Nordic Forest Management Oy:n toimitusjohtaja Jyri Hietala.

UB Nordic Forest Fund II Ky on United Bankersin järjestyksessään toinen metsäkiinteistöihin varansa sijoittava pääomarahasto, joka aloitti toimintansa vuonna 2015. Rahastossa on mukana 23 sijoittajaa.

Kaupan jälkeen United Bankers on metsärahastojensa kautta edelleen Suomen neljänneksi suurin yksityinen metsänomistaja.

Kommentit (2)

  1. Panu

    5030€/ha, ihan jees.

  2. Noniin. Ensin myytiin energiat. Sitten lähtee metsät germaaneille joiden lehdistö on ennenkin soimannut meitä hiilinielurisoista ja nyt ne ite kahmii yuloja sieltä. Että silviisii.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut