Uusista laskureista apua metsäteiden tekoon ja suometsien hoitoon

Metsäkeskuksen ja Työtehoseuran kehittämät laskurit ovat selainpohjaisia.

Suomen metsäkeskus ja TTS Työtehoseura ovat kehittäneet yhdessä uusia työkaluja metsätie- ja suometsänhoitohankkeiden suunnitteluun metsäammattilaisille.

Metsätielaskurilla voi verrata metsätien kunnossapito- ja kunnostustoimenpiteiden sekä perusparannuksen kustannuksia, hyötyjä ja taloudellista kannattavuutta.

”Laskurin avulla suuntaa antavan laskelman teko perusparannushanketta pohdittaessa onnistuu vaivatta. Laskurin käytöstä voi olla hyötyä esimerkiksi tiepalveluyrittäjälle ja tiekunnalle perusparannushanketta suunniteltaessa”, kertoo TTS Työtehoseuran metsäasiantuntija Jim Antturi.

Koneurakoitsijan tueksi konekustannusten ja -työn hinnoitteluun on tehty lannoitus- ja suometsänhoitotöiden hinnoittelulaskuri. Siinä laskelmien lähtöarvoja voi muokata vastaamaan yrittäjän omaa liiketoimintaa.

Molemmat laskurit ovat selainpohjaisia, lannoituslaskuri edellyttää kirjautumista. Ne tehtiin Metsäkeskuksen ja Työtehoseuran Kantava-hankkeessa, jossa laadittiin lisäksi itseopiskelumateriaali metsäteiden suunnitteluun ja rakentamiseen sekä työkirja metsäpalveluiden kehittämiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito