Hannun hintaseuranta: Tavallista hiljaisemmat talvikuukaudet

Metsätiloja on tullut vuoden alkukuukausina myyntiin aiempia vuosia vähemmän, mahdollisesti lumisen talven ja ehkä koronankin vuoksi. Instituutiosijoittajat ovat kasvattaneet osuuttaan tiukoilla markkinoilla.

Kuva: Hannu Liljeroos
Ladataan...

Kommentit (4)

 1. Gla

  Onko puustokertoimen puuston arvossa mukana odotusarvokertoimet?

 2. Hannu Liljeroos

  Puuston arvossa on mukana mahdolliset odotusarvolisät (puhekielessä odotusarvot). Tuo tilastoni hintakerroin on laskettu kauppahinnan ja summa-arvon suhteesta (kaikki maakunnan kaupat yhteensä). Summa-arvossa on yhtenä osana puuston arvo ja siinä on siis mukana mahdolliset odotusarvolisät. Hieman hankalia selitettäviä.
  Hintakerroin kuvaa tavallaan markkinaehtoista kokonaisarvon korjausta, joka on nykyisin useammassa tapauksessa lisäys – ei siis vähennys kuten aiemmin.

 3. Gla

  Kiitos vastauksesta! Luulen ymmärtäneeni oikein.

  Tunnusluvut on aina kiinnostavia. Vanhoja laskelmiakin voi tuolla tavalla peilata tilastohintoihin, kun koittaa pitää kynän terävänä.

 4. Hannu Liljeroos

  Minulta saa tilauksesta tarkempia tietoja vaikka tilakohtaisesti. Lähettelen säännöllisesti tilastodataani eri tahoille pientä korvausta vastaan. Kaukaisin tilaaja on Australiassa asti. Siellä on firma, joka seuraa metsien hintatasoa eri puolilla maapalloa.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat