Kommentit (11)

 1. Ei hassumpaa ensiharvennusta, tosin hiukan harvaksihan tuo jo menee mutta menköön kun on koivuvoittoista.

 2. Puolet vielä pois, niin tulee hyvä.

 3. suorittava porras

  Hirvivahigot ovat hyttysen hyrinää näiden murheiden rinnalla , mitä taimikoiden hoidon laiminlyönnit ovat aiheuttaneet. Ei tule kunnon metsää koskaan .Harvennusta voi huoletta lykätä muutaman vuoden . Raivaus on riittävä toimenpide tähän saumaan.

 4. pihkatappi

  Suorittavan kanssa samaa mieltä, liian pieni on poistuma. Pituutta on kyllä riittävästi. Tällä hetkellä runkoluku reilusti yli 3000 kpl/ha, mutta kyllä ne turpoaisivat odottamalla ja hakkuusta jäisi vähän tulojakin.

 5. Joo, vaikka piruuttani laitoinkin aivan tosissani olen myös ettei tuossa tuon kummempaa harvennettavaa enää tähän hätiin ole. Raivaus riitteli mainiosta ja tuonne ainakin koneen laahaaminen aivan turhaa touhua nyt.

 6. Kyllä suorittava hirvivahingot ovat paljon enemmän kuin hyttysen surinaa omia taimikoita hoitaville. Vaikka sinulle toisten taimikoiden hoidon laiminlyönnit ovatkin suurempi murhe, kun toisten hirvituhot.

  Omat vaikuttamismahdollisuudet hirvituhoihin ovat minimaaliset ja taimikonhoitajien kädet ovat tältä osin täysin sidottu.

 7. suorittava porras

  Neuvottelukysymys , jos kuuluu hirviporukkaan. Minulle porukka antoi vapaan käyttöoikeuden pyyntilupiin , jos sopiva elukka sattui hollille.Asia on luonnollisesti eri , jos osaaminen ja ymmärrys puuttuu.

 8. Kyllä tuosta metsä tulee. Vähäiset konkelot ei haittaa mitään. Moto kaataa kuitenkin puita päälle niin konkelot lähtee. Antaisin olla pari kolmen vuotta ja sitten harvennus. Mutta käyhän se nytkin kun rannikolla ollaan ja ei lunta kovin tule.

  Itsellä samanlainen ”istuta ja unohda” työmaa työnalla.

 9. Miksi jätit runkoluvun yli kolmeen tonniin ?

 10. pihkatappi

  Ainespuita ei saa kaataa maahan meidän ohjeistuksen mukaan.

 11. Ei taida olla yhtään Rauduskoivua? Mm:n kommenttiin yhtyen. Muutaman vuoden odottelu ja yli puolet pois!
  Se on vaan ihmeellistä, että hieskoivukin kasvaa samaa tahtia kuin mänty. Lähellä on kantohintakin toisiaan.
  Minusta esim pohjanmaan hieskoivikot ovat siksi niin surkeita, kun siellä ei isännät ole panneet ”tikkua ristiin” vesakoittensa kanssa..

Metsänhoito Metsänhoito