Kommentit (11)

 1. Kuusi on kasvanut tänä kesänä erinomaisesti pituutta. Tuossakin varmasti metrin kasvut. Männyntaimikoiden pituuskasvu taas on jäänyt viime vuodesta puoleen tai sen alle.

 2. Vähän alakohtaista se männynkin kasvu. Minulla on yksi ala kyllä rykäissyt myös lähes metrin (0,7-0,8) kasvaimilla ja on männystä kyse. Toki kaikilla kuusikkoaloilla on tasaisemmin komeita kasvuja.

 3. Olen tästä yllättynyt. Vanhalla kytöpellolla oli huono vetinen hieskoivikko joka hakattiin. Kuusikko on kerran perattu mutta kun nyt pääsi heinän yli onhan tuo tämän kesän kasvu nääihin oloihin uskomaton. Jalostustaimi kasvaa. Sekö syy. Mellanån tuote on.

 4. Ruotsalaisia taimia on minullakin . Kyllä ne on kasvaneet ainakin taimina n. 3 x nopeammin kuin luonnontaimet. Pellon metsityksessä boorilannotuksen jälkeen innostui myös vanhempi kotimaista alkuperää oleva ku-taimikko kovvaan kasvuun. Ilmastokin on lämmennyt , joten jotain vaikutusta silläkin..

 5. Männyn pituuskasvuun on suuri merkitys edellisen kesän säällä. Mänty kasvattaa silmun jo edellisenä kesänä.

 6. Eikö ne Mellanån taimet ole kuitenkin suomalaisia?

 7. <<<Männyn pituuskasvuun on suuri merkitys edellisen kesän säällä. Mänty kasvattaa silmun jo edellisenä kesänä.<<<

  Väitetään, että edellisen kesän alkuvuoden sää määrää seuraavan kesän pituuskasvun.
  Alkukesä 2019 oli lämmin ja kostea, mutta loppu kesäkuuta ja alku heinäkuuta kylmä ja lähes joka yö hallaa ainakin täällä Kainuussa. Pieniä istutustaimia halla vioitti monin paikoin minullakin.
  Alkukesän lämpimät ainakin vaikuttivat sitten pitempien kuusen taimien pituuskasvuun täälläkin, jotka säästyivät hallalta. Mittailin tämän kesän kuusen taimista 90cm kasvuja.
  Jostain syystä männyn vuosikasvut ovat tänä kesänä reilusti lyhyemmät kuin viime kesänä. Viime kesän männytaimien vuosikasvut olivat puolen metrin luokkaa parhaimmillaan 70cm.
  Alkukesä 2018 ja koko kesä oli lämmin.

 8. ”Eikö ne Mellanån taimet ole kuitenkin suomalaisia?”

  Jaa, voi olla. Minä oletin että puhe oli ruotsalaisista kielen perusteella. Kuusentaimia on tuotu Suomeen ainakin joskus Keski-Ruotsin alueelta. Hyvin on ne viihtyneet täällä.

 9. pihkatappi

  Kristiinankaupungista tulee Mellanån taimet ja noita on reilu satatuhatta tullut istutettua, tasalaatuista ja mielekkään kokoista materiaalia istuttajalle.

 10. Pihkatappi oikeassa. Ei ole ollut valittamista.

 11. A.Jalkanen

  Männyllä neulasaiheet syntyvät silmuun alkukesällä. Seuraavan vuosikasvaimen neulasmäärä on siis ennalta määrätty, mutta kasvaimen pituus riippuu myös kasvukesän olosuhteista.

Metsänhoito Metsänhoito