Onko hakkuutavalla haettu suojuspuuhakkuuta, jatkuvankasvatuksen hakkuuta vai jotain siltä väliltä? Kuusen tössitaimista laadukkaan puuston aikaansaaminen melko hankalaa. Toki paikalle jonkinlainen puusto tulee ajallaan.
Onko hakkuutavalla haettu suojuspuuhakkuuta, jatkuvankasvatuksen hakkuuta vai jotain siltä väliltä? Kuusen tössitaimista laadukkaan puuston aikaansaaminen melko hankalaa. Toki paikalle jonkinlainen puusto tulee ajallaan.
Todennäköisesti, mielikuvat ja metsänhoitosuositusten piirretyistä kuvista, missä isojen kuusien alla on keskikokoisia mäntyjä ja niiden alla rauduskoivun taimia, ei aina vastaa todellisuutta.
Kyllä kyseessä on perinteinen ”rahat talteen” hakkuu eli arvokas pois ja katsotaan mitä tulee – kyllä luonto hoitaa.
Tupsu siellä, toinen täällä.
Kyllä siinä on ollut jk:n lopunajan parturointi, josta jäädään muka uudistumista odottamaan. Järjetöntä touhua.
Jos alue olisi karukoisempi ja maapohja vaikka äkeellä muokattu, kyllä se taimettuisi. Sitten vaan varhaisperkausta jne.
Jk:ssa kaikki on pannassa…
Näitä Jk:n kasvatuksen kuvuia ja asiallisia huomioita niistä tulisi tuoda lisää metsänomistajien tietoon, varsinkin kaupungissa asuville ja naismetsänomistakille.
Chesterc, kuva edustaa hyvin pitkälle miltä korjuun- ja muutaman talven jälkeinen näkymä maanomistajaa odottaa, tämä on näkymä myös Itä- Suomessa.
Poikkeuksetta kuviot on kehitysluokaltaa 06:a siis vajatuottoisia ja jäävät odottamaan metsäukon mainitsemaa viljelyketjua !
Mutta,- kun siinä odottelussa menetetään peli.
Ja jos kaupunki-, ym. mielikuvituksen valtaamat mo:t viitsivät lukea ja ymmärtää foorumin jk-koitoksia, kumma on jos asiat eivät valkene!?
Kummallista että toisten jk kasvatus aiheittaa noin pahoinvointia, heh heh, mä oon aina ajatellu että omille saa tehdä mitä lystää!
Minkä sortin porvareita olette kun moinen vaivannäkö?
Tämäkin kohde kuvassa normi aukko josta kerätty tuulenkaatoja.
mistä moinen vaivannäkö kumpuaa jk:lle ?
Suomessa ei omille metsillekään saa tehdä ,mitä haluaa. Suomessa metsien omistamista ja käyttöä ohjaa metsälaki. Oleellinen kohta metsälaista on uudistamisvelvoite. Sinällään hyvin hoidetussa jatkuvassa kasvatuksessa mitään paheksuttavaa ole, mutta usein tuloksena on kyseisen kuvan näköinen vajaatuottoinen raiskio. Jatkuvaa kasvatusta nyt vaan markkinoidaan etenkin vihreältä laidalta luontoa säästävänä yleismetsänhoitomuotona. Sitä se nyt vaan ei ole ja se tässä nyppii. Laajamittaisena kuvan mukaiset hakkuut johtavat Suomen metsävarantojen laskuun.