Metsätie

Metsätien sorastusta

Kommentit (13)

 1. metsä-masa

  Talviaika on sopivaa aikaa- ajaa pintakerrokset metsätielle. Yleensä talvella tie puhdistetaan lumesta ennen murskeen ajoa, siinä aurauksesta syntyy sopiva ajoradan levyinen väylä, jossa murske pysyy hyvin ja polkeutuu aikanaan tasaisesti tiehen.

  Myöhemmin samana talvena tehtävä auraus on sitten haasteellinen joka kannattaa tehtävä pintakerrosta varoen.

 2. Tämä on keväällä tehty tie kesällä ei voinut tehdä mitään kun satoi vettä myötään, nyt sitten linkosin lumet pois ja ajettiin kantava murske kerros,tietä ei tarvita kun joskus tulevaisuudessa

 3. Siinä on metsäautotie hyvällä paikalla kuvioiden rajalla. Kun riittävän eri-ikäisten kuvioiden puuston kasvu on heikointa kuvion rajalla, tien paikka on silloin siinä sopivimmillaan.

 4. Nätti on tie ja erityisen nätiltä näyttää tuo 03-männikkö tien oikealla puolella.

 5. Joka tarttis harventaa mutta ei raivausta.

 6. Miksi männikkö ei tarvitse ennakkoraivausta? Hakkuun jälkeen suurinpiirtein kaikki alikasvokset ovat vioittuneet. Kaikki alispuut pois, niin uudet – terveet puut kasvavat noiden tilalle.

 7. Petäjikkö on raivattu kahdesti 2003 jäläkeen ja hevennttu Sampolla 2014 että semmonen historia.

 8. savo'ttamies

  pölökky jos tunnusti jo kuvatekstissä, että Sampolla harvennettu taustalla oleva metsä. Niin palaute luokkaa…”pilalle hakattu koko männikkö…..”

 9. ”Ihan pilalla”ikä 32v ppa 16m/ha 705 kpl/ha

 10. Tuollainen männikkö ja ppa edellyttää korkeintaan lannoitusta ja ppa:n nousemista yli 20 neliön ennen seuraavaa harvennusta, joka ei kuitenkaan tule ihan heti vastaan.
  Ennen seuraavaa harvennusta lienee syytä suorittaa ennakkoraivaus, jotta parhaat tukkirungot erottuisivat hakkaajan silmiin jätettäviksi. Ellei sitten jo tehtäisi yläharvennusta, jossa kahden tukin puista poimittaisiin ne, jotka voi ottaa metsän kasvua heikentämättä.

 11. ”Joka tarttis harventaa mutta ei raivausta.”

  Varsihaisen ”metsänhoitajan” vankkumaton mielipide.

 12. r.ritva

  Näistä teistä tulee mieleen aina.-Laulu jossa Anna Hanski laulaa-”hiljainen metsätie.hiljainen metsätie.Poliisiradion kohina tunnelman loi.”En muista tekijää mutta siinä on tätä metsäteiden yksinäistä hiljasuuden tunnelmaa.
  Tuolloin olin ajanut saabin lumiselta tieltä tiensyrjää eikä noussut ylös.Ei edes siellä liikkuneita”rosmoja”osunut työnämään ylös.Ei siinä muutakuin lapsimaan sitä hiljaista,kohmeista tietä aamuyöstä muutama km.kotiin.

 13. Laulun tekijä: Sävel ja sanat Jukka Alihanka.

Metsänhoito Metsänhoito