Kommentit (6)

 1. Gla

  Eipähän kasva vesakko tuossa kohdassa pientareille.

 2. On tosiaan tasainen kuusikko. Tylsyydessään jopa kaunista katsella. Tuon kuusikon alla ei kyllä elämää juuri ole joten kertauudistusta aikanaan pukkaa.

 3. Kyllä siihen vesakko alkaisi puskea pikkuhiljaa, mutta kerran kesässä kun tienreunat ajetaan ei pääse pusikot kasvamaan.

  Aikamoinen fakiiri saa omasta mielestään olla jos tuosta kuvakulmasta pystyy määrittelemään viereisten kuvioiden puuston saati aluskasvillisuuden.

 4. Hyvän näköistä kuusta. Toki tien aukko antaa reunapuille enmmän valoa ja jopa ravinteita, mutta sisälle kuusikkoon en ainakaan minä näe. Puusto on kuitenkin nuorta ja kasvu aikamoista.
  Arvioon kenttäkerroksen mahdollisesta puuttumisesta kuittaisin kuitenkin, että ei joka paikassa pidä olla samanlaista, kyllä monimuotoisuuteen sisältyy myös se, että on eri kohdissa metsää erilaiset olosuhteet ja niiden kanssa mennään.

 5. metsä-masa

  Sininen hetki, on aavemainen tunnelma nuoressa hienossa talousmetsässä !

  Aikoinaan oli postilaatikolle pätkä kuvan tyyppistä tienreuna metsää. Talvipakkasilla postinhaku oli koululaisten tehtävä metsän kohdalla voi jo henkäistä, koska siinä oli tyyni, ja heikompi pakkanen, kuului vain nariseva ääni kävelijän askelista pakkaslumessa.

 6. Kuva valehtelee enemmän kuin kertomansa tuhat sanaa. Vasemmalla puolella oleva kuvion on 04 luokan metsää ja katsetta kun kääntäisi kuvanottokohdalta vasempaan näkyisi eniten mäntyjä. Kuvanotto suuntaan kuusi kyllä tulee vallitsevaksi puulajiksi. Oikealla oleva kuvio taitaa olla lähempänä 50 vuotiasta.

  Sinisen hetken tunnelmaa tuossa yritin kuvata. Kännykän kamera tekee kuvista paljon valoisemman näköisiä, mitä tunnelma silmään näytti.

Metsänomistus Metsänomistus