Kommentit (12)

 1. Sitä kuuluisaa sekametsää pukkaa. Suurempi aukko ja kunnon muokkaus, jos puuta meinataan kasvattaa.

 2. Pienaukko, oisko 10aaria. Omt ,mätästettiin aikoinaan, mutta ei saanut enää sinävuonna taimia, niin arveltiin että siementää sen verran viereisiltä kuvioilta että taimettuu. Nyt n.2m sekalainen hieskoivikko.

 3. Raivauksella saa kasvavan metsän. Eipä pikkukuviolle kannata muuta tehdä.

 4. Lähtötilanteessa kannattaa miettiä lopputulosta. Kuusi olisi ainut puulaji istuttaessa, mutta onhan se hankala sipru hoitoketjussa.

 5. Kyllä nuo pienaukotkin tarvitsevat istutuksen. Harvoin ne luontaisesti siementyy varsinkin kun on omt pohja. Noita kun on useampi tilalla niin melkoinen pala on vaajaatuottoista. Jos minun olisi niin harkitsisin vieläkin muokkausta ja istutusta.

 6. Kyllä tuohon voi ihan hyvin kuusta tulla, sitten kun koivikko on joskus isompaa.
  Mutta onkohan tuo koivun runkoluku ihan optimaalinen?

 7. Visakallo

  Suomessa saa unohtaa metsäteollisuuden uudet investoinnit, ja vähitellen koko metsätalouden, jos tällaiset pienaukkojen saaristot läpi metsien yleistyvät. Kilpailijamme pääsisivät luontoväen ystävällisellä avustuksella tavoitteeseensa. Nyt on herätysliikkeen aika!

 8. Vieressä kuusikkokuvio johon tämä iällisesti hyvin yhdistyy. Mutta tässä näkyy tää pienaukkojen tarina. Vaatii ainakin samat toimenpiteet kun oikeat aukot. Jos ois aikanaan istutettu ,olisi 10m koivikko tai 5m kuusikko. Mutta hyvältähän tuo alkaa näyttää mitä oli 3v sitten.

 9. Harvenna hiekset ja ongelmaa ei ole. Kyllä siihen metsä on tullut ja ensimmäiset kolmekymmentä vuotta hinta puutavaralla kulkee tasatahtia kalliiden istutuskuusten vertailussa. Nyt saa jo hiukan poltinpuita. Arvo niilläkin on.

 10. Hieskoivikon harvennus norm.tiheyteen jotta kuusen taimia sopii tulemaan alikasvokseksi. Jos ei tule, niin sitten koivut pois kuitupuukokoisina ja istutus. Rehevällä kastalehakkuualalla itselläni oli samanlainen tilanne. Puolet kaistaleista istutettiin kuuselle ja puolet jäi (hakkuu oli eri aikaan) odottelemaan alikasvoskuusten ilmestymistä tai sitten ko-hakkuuta. N. 12 vuoden ikäsinä tehtiin pusikkoon th. 2000 kpl/ha.

 11. Gla

  Pieniä ovat poltinpuiksi varsinkin, elleivät ole tien varressa. Mutta onneksi vieressä on nuorta kuusikkoa. Kannattaa unohtaa koivikon runkolukusuositukset yms. asiat ja koittaa saada tuo raivattua niin, että sopii yhteen kuusikon seuraavan koneellisen käsittelyn kanssa.

 12. Koivua runsaasti pois ja uudet taimet vaikka muokkaamattomaan maahan. Tänään juuri tarkistin vastaavan kokoisen alueen johonka löin erään istutuksen yhteydessä jääneet taimet muokaamattomaan maahan. Hyvin olivat lähteneet kasvuun.

Metsänhoito Metsänhoito