Kommentit (6)

 1. Hyvä alku, kesä on ollut heille hyvä…

 2. metsä-masa

  Hyvin ja tasaisesti on itäneet, oliko kyseessä valiosiemen ?, saman hyvän kasvun ihmeen olen minäkin havainnut toukokuun alussa tehdyllä kylvö alueella

  Toinen myönteinen havainto on kaksikasvukautta kasvaneessa männyn taimikossa pituus kasvu 25 – 42 cm, istutus tehtiin tarkoituksella pottiputkella maksimisyvyyteen.

 3. jpjulku

  Tämä kesä tulee olemaan männylle hyvä kasvukesä. Mänty kun käsittääkseni kasvaa edelliskesän lämpöolosuhteiden mukaisesti.

 4. tupe

  Itävyys oli hieman yli 90 %.

 5. Odotettua huonommaksi näyttää jäävän täällä männyn pituuskasvu. Keskinkertainen korkeintaan. Liekkö viime kesän kuivuus ja helle rasittivat puita.

 6. Monta vaaraa on kokemukseni mukaan vielä edessä tuollaisilla erittäinkin hyvin itäneillä sirkkataimilla ennen varhaisperkausta. On routaa, erilaisia sienitauteja ym… Monesti on ilo muuttunut pettymykseksi. Onnistumisiakin toki on, mutta vielä ei voi hengittää helpotuksesta. Kesän pituuskasvut ainakin täällä idässä melko hyvät havupuilla. Kesä ollut muuten tähän mennessä luonnolle tosi hyvä lämpimän ja hallattoman kesäkuun takia. Mustikkaa ja lakkaa tulee ja lintupoikueet on isoja ja hyvin kehittyneitä.

Metsänhoito Metsänhoito