Tää nyt on vaan tämmöstä talousmettää…

7 vuotta sitten harvennettu kuvio, jonka vieressä taimikko ja nyt toiseen kertaan harvennettava nuori metsä.

Kommentit (10)

 1. Monen mielestä varmaan luonnotonta puupeltoa. Hieno metsä jossa myös riista viihtyy. Monimuotoisuutta parhaimmillaan.

 2. suorittava porras

  Nämä kuvat sijoittuvat yli kaksi kilometriä pitkään harjumuodostelmaan ,josta oli vastikään suuri osa harvennuksen kohteena. Jyrkät penkereet molemmin puolin asettivat omat haasteensa työskentelylle . Harjujen päälle muodostui
  hakkuun yhteydessä yhtenäinen vanhat polut yhdistävä luontoreitti ,jota kelpaa vaikka pyöräillä. Maisemat ovat näyttävät. Kokonaisuuteen kuuluu myös kilometrin pätkä täysin koskematonta vanhaa metsää. Kaikki elementit nautinnollisiin retkielämyksiin ovat olemassa ja tulevat säilymään koskemattomana vähintään vuosikymmenen ellei kaksi. Kerrankin tuli autettua sekä luontoa ,että taloutta samalla työrupeamalla. Pääkuvan ympäristön kymmenen hehtaaria käsittelin 7 vuotta sitten.

 3. Kyllä meikäläisen silmä lepää tuossa näkymässä.
  Todella hieno!
  Mietin monesti miten tuon ajatuksen saisin siirrettyä veljiini? Ei koskaan saisi olla rahan puute niin kova että menee yli mielenrauhan. Rakastan luontoa ja metsää yli kaiken. Tänäänkin poimin mustikoita 20 ltr, välillä kuuntelin lintujen laulua, istuin kannolle ja ajattelin: miten luonto voikin rauhoittaa mielen ja sielun.
  Suomen luonto monine hienouksineen, huojuvine honkineen, jokamiehen oikeuksineen on ihmiselle parasta terapiaa – kun sen vain oivaltaa.

 4. Olen taas sitä mieltä että mielenrauhaa tuo varmimmin että hakkaa metsästä jo ennen rahapulaa joten mehtäakka, veljesi ovat oikealla metsätalouden uralla ja katsella saa jokamiehen oikeudella sitä uutta luontoakin joka hakkuun jälkeen herää. Minä en tuossa puupellossa näe muuta kuin numeroita pankkitilillä jos sattuisi olemaan omaa. Luontoa tuossa ei ole juuri enempää kuin pellon saroissa syksyllä kun vilja aletaan kohta korjata. Tuotantolaitos luonnossa.

 5. Jesse ei ole varmaan koskaan käynyt harjumuodostelmalla. Tutustumassa alueen puustoon. Voihan tuo puupeltokin olla niin kuin oletin jonkun näin kirjoittavan. Eihän tuolla oikein muu puu kasva kuin kuvassa nähty puulaji.

  Eräs kokenut metsäneuvoja sanoi minulle ” semmoista puuta ei kannata kasvattaa joka ei kasva”. Silloin jätin koivua liikaa harjumuodostelmalle harvennuksen yhteydessä.

 6. ..ja jälleen rahako ratkaisee jees h-valta?
  ..se on vain hetken hurmaa ja tili taas tyyliin ”tili tuli – tili meni”.
  Kauanko kestää kun esim. avohakkuun jälkeen näet
  jotain”järkevää”?

 7. Heti kun alkaa uusi kasvu eli uuden metsän alku on hienoa katseltavaa. Eihän tuossa montaakaan vuotta kulu. Kyllä metsäluontokin huilauspaussinsa vaatii.

 8. Mm, olen kyllä näitä harjumuodostelmia nähnyt ja kulkenutkin Kymenlaaksossa aivan mielenkiinnosta mökkeilymaisemassa. Tosi on ettei siellä paljon muu kasva kuin mänty mutta ei se koko totuus kyllä ole. Tylsää puupeltoa Kymenlaakson mökkimatkalla siellä päässä näkee aivan riittämiin. Nuoltuja turhaan. Olisi sinne luontaisuutta saanut jos varsinkin harjujen alasyrjät olisi vähemmän nuoltuja. Niissä näyttää koivu ja varsinkin haapa kasvavan iloisesti. Niissä harvoissa paikoissa joissa sitä näkee. Mutta talouspuu siellä on mänty ja esim. Versowood sitä näyttää kiitettävästi siellä jalostavan vientiin. On paljon työpaikkoja ja siellä alueella varsin kullanarvoisia sellaisia. Paljonkohan luontomatkailu työllistää samoilla kulmilla? Jokamiehenoikeus näyttää olevan myös että marjastajat suluttavat jokaisen metsätien pään autoillaan. Kuten täälläkinpäin.

 9. On kyllä ollut tiedossa, että Jeessi olisi tuonkin männikön listinyt ja parikymmentä vuotta sitten. Nyt se olisi tuottamatonta lihvikkoa, josta ei ns tarvepuuta löytäisi hakemallakaan. Onneksi meillä on vain yksi Jeessi, vaikka siinäkin on jo yksi liikaa.

 10. Eikö Tapion taskulämmin anna mitään ohjeita metsän taloustoimiin? Hakkuut ajallaan ja talous tasapainoon ja ripaus ylellisyyttä silloin tällöin. Pysyy mieli ja ruoto virkeänä ja kadehtijat kaukana.

Metsänhoito Metsänhoito