Kesä suosi metsien inventointeja

Metsätalousmaata on laserkeilattu ja ilmakuvattu jo 4,3 miljoonaa hehtaaria.

Viime vuonna aloitettu metsien inventointikierros on hyvässä vauhdissa, tiedottaa Suomen metsäkeskus. Kesän aikana laserkeilauksia ja ilmakuvauksia on tehty 22 alueella, ja myös maastossa tehtävät koealamittaukset ovat edenneet hyvin.

Yhteensä laserkeilauksia ja kuvauksia on tehty noin 5,9 miljoonan hehtaarin alalla, josta metsätalousmaan pinta-ala on noin 4,3 miljoonaa hehtaaria. Yksittäisen keilausalueen koko on keskimäärin 270 000 hehtaaria, ja alueet sijaitsevat laajasti eri puolilla Suomea.

Metsien inventointi yksittäisellä alueella kestää 1,5–2 vuotta. Kesän 2020 inventointien metsävaratietojen julkaisu on parhaillaan menossa.

”Tavoitteena on saada yksityismetsien metsävaratiedot julkaistua kaikilta vuonna 2020 keilatuilta ja kuvatuilta alueilta viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä”, sanoo metsätiedon palvelupäällikkö Jorma Jyrkilä Suomen metsäkeskuksesta.

Kaikki julkaistut metsävaratiedot ovat saatavilla Metsään.fi-palvelusta tilakohtaisena tietona yksityisille metsänomistajille ja avoimena metsätietona muille.

Uusilla tiedoilla korvataan aiemmat metsävaratiedot ja kaikille inventointialueilla metsää omistaville ilmoitetaan, kun uudet metsävaratiedot valmistuvat. Oman metsätilan tietojen tulevan julkaisuvuoden voi tarkistaa jo nyt Metsävaratiedon saatavuus -karttapalvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito