Otson ongelmat alkoivat jo yksityistämisestä

Yrityssaneerauksessa olevan Otson taloudellinen selvitys valmistui.

Otso Metsäpalvelujen yrityssaneerausprosessiin kuuluva taloudellinen selvitys on valmistunut. Sen mukaan Otson ongelmat juontavat juurensa vuonna 2016 tehdyn yrityskaupan yhteydessä Otsolle omakustannushinnoilla siirtyneisiin projekteihin. Tuolloin Otso irrotettiin Suomen metsäkeskuksesta ja myytin sijoitusyhtiölle ja toimivalle johdolle.

Nyt nämä yli kolmetuhatta projektia on saatu tehdyksi ja käynnissä olevat projektit ovat jo kannattavia, Otso kertoo tiedotteessaan.

”Yksityisellä sektorilla on vaikea pärjätä, jos liiketoiminnasta ei synny riittävää katetta”, toteaa Otson toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Taloudellisen selvityksen mukaan yhtiöllä on yli 600 velkojaa, joiden saatavat ovat yhteensä noin 9,5 miljoonaa euroa. Päävelkojina ovat Verohallinto, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sekä rahoituslaitoksista Osuuspankki ja Finnvera.

Otson varat puolestaan ovat selvityksen mukaan noin 4,5 miljoonaa euroa.

Otso on maksanut alle tuhannen euron suuruiset velat, jotta saneerausmenettelyn hallinnollista työkuormaa on saatu kevennettyä.

Saneerauksen selvittäjän, asianajaja Jussi Laakkosen mukaan saneerausprosessi on edennyt suunnitelman mukaisesti, eikä hän ainakaan tistaiseksi näe estettä saneerausohjelman laadinnalle.

Otson saneerausohjelman jättämisen määräpäivä käräjäoikeuteen on 2. helmikuuta 2021.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat