Taas on veroilmoitusten aika, metsätalouden veroilmoitus jätettävä helmikuun loppuun mennessä

Viime vuonna metsätalouden harjoittajista 77 prosenttia teki veroilmoituksen sähköisesti.

Veroilmoituskausi on alkanut. Maa- ja metsätalouden harjoittajat, elinkeinonharjoittajat ja yhtymät voivat antaa vuoden 2023 veroilmoituksensa OmaVero-verkkopalvelussa perjantaista (12.1.2024) alkaen, Verohallinnosta kerrotaan.

Edellisvuoden tapaan maa- ja metsätalouden sekä elinkeinotoiminnan veroilmoituksia ei lähetetä postitse. Kuolinpesät ja yhtymät saavat veroilmoituslomakkeen tosin edelleen postitse. Halutessaan paperilomakkeen voi kuitenkin tulostaa esimerkiksi vero.fi-sivustolta.

Valtaosa toiminimiyrittäjistä sekä maa- ja metsätaloudenharjoittajista on jo siirtynyt sähköiseen asiointiin Verohallinnon kanssa. Liikkeen- ja ammatinharjoittajista jopa 97 prosenttia antoi veroilmoituksensa viime keväänä sähköisesti, metsätaloudenharjoittajista 77 prosenttia.

Veroilmoituksen voi antaa sähköisesti OmaVerossa, tiedostona Ilmoitin.fi:ssä sekä taloushallinnon ohjelmistojen kautta, jos niissä on yhteys eli rajapinta Verohallintoon.

Metsätalouden veroilmoitus eli lomake 2C on jätettävä 29. helmikuuta, jos harjoitetaan vain metsätaloutta. Sama määräpäivä koskee metsäyhtymiä. Myös arvonlisäveroilmoituksella on sama määräpäivä.

Maataloudenharjoittajat sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajat palauttavat kaikki tuloveroilmoituksensa 2. huhtikuuta. Sama koskee puolisoiden esitäytettyä veroilmoitusta.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus