Energiapuun korjuukohteet näkyvät uudessa karttapalvelussa

Palvelussa näkyy 58 000 hehtaarin verran mahdollisesti energiapuuta sisältäviä nuoren metsän hoito- ja ensiharvennuskohteita.

Suomen metsäkeskus on julkaissut avoimen karttapalvelun, josta voi katsoa mahdollisia energiapuun korjuukohteita ja niiden sijaintia. Karttapalvelua voi hyödyntää puunhankinnan suunnittelussa ja metsänhoitotöiden markkinoinnissa.

Palvelussa näkyy 58 000 hehtaarin verran mahdollisesti energiapuuta sisältäviä nuoren metsän hoito- ja ensiharvennuskohteita, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan sekä puunkuljetusreittiä.

Karttapalvelussa eivät näy kohteet, joille on saapunut kolmen vuoden aikana nuoren metsän hoidon kemeratoteutusilmoitus tai joilla on voimassaoleva metsänkäyttöilmoitus.

”Kannattavuutta voidaan parantaa kohdistamalla energiapuun korjuuta isompiin kokonaisuuksiin. Tietoja karttapalveluun päivitetään kaksi kertaa vuodessa”, kertoo metsänhoidon asiantuntija Juha Tuononen.

Karttapalvelu on tuotettu osana Suomen metsäkeskuksen Tule metsään! -kampanjaa, jossa kannustetaan metsänomistajia ja metsäalan toimijoita nuoren metsän hoitoon ja energiapuuna käytettävän pienpuun korjuuseen.

 

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat