Metsäkeskus ryhtyy julkaisemaan tilastotietoa metsänomistajista

Eniten metsänomistajia on Uudellamaalla, liki 100 000.

Suomen metsäkeskus on julkaissut uuden tilaston metsänomistajista. Metsää omistavat henkilöt -tilasto kertoo muun muassa, paljonko metsänomistajia on yhteensä ja eri maakunnissa. Lisäksi selviää, paljonko heillä on metsää, kuinka suuri osa omistajista on naisia tai miehiä ja minkä ikäisiä metsänomistajat keskimäärin ovat.

Tilastossa ei ole mukana metsänomistajia, jotka omistavat metsää vain kuolinpesän tai yhteismetsän osakkaana. Myöskään Ahvenanmaan maanomistajista ei ole tietoja.

Sellaisia metsänomistajia, jotka omistavat metsää yli kaksi hehtaaria, on tilaston mukaan 440 000. Heidän omistuksensa on keskimäärin 42 hehtaaria. 60 prosenttia omistajista on miehiä ja 40 prosenttia naisia. Jos mukaan lasketaan alle kahden hehtaarin metsät, omistajia on 575 000 hehtaaria. Eniten metsänomistajia on Uudellamaalla (99 000).

”Tilastosta voi nähdä myös, miten omistajien määrä ja keski-ikä vaihtelevat omistuksen pinta-alaluokan kasvaessa. Lapissa ja Kainuussa asuvat metsänomistajat ovat iäkkäimpiä. Koko maassa vähintään 2 hehtaaria metsää omistavien keski-ikä on 59,8 vuotta”, metsänomistajatietopalvelujen asiantuntija Kirsi Greis Suomen metsäkeskuksesta.

Tilaston tiedot on koottu Suomen metsäkeskuksen asiakasrekisteristä, joka sisältää tiedot kaikista Suomessa metsää omistavista luonnollisista henkilöistä ja kuolinpesistä. Tilastoa päivitetään kahdesti vuodessa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut